Cheftræner i IF Ådalen Lasse Dahl Sørensen mener, at hans mandskab har kvaliteterne til at præge rækken. Arkivfoto

Cheftræner i IF Ådalen Lasse Dahl Sørensen mener, at hans mandskab har kvaliteterne til at præge rækken. Arkivfoto

Seriefodbold: Ingen problemer for Ådalen IF at ordne bundproppen

Emmanuel Ake og Åstrup/Hammelev IF rejste sig efter blamagen mod TRIF, men tabte med 5-2 til Ådalen IF på Lime Stadion

Af
Martin Schultz

Med to sejre og to nederlag efter de første fire kampe er Ådalen IF kommet pointmæssigt nogenlunde i gang efter oprykningen til Serie 3, men træner Lasse Dahl Sørensen havde gerne set sit hold med maksimumpoint efter 5-2 sejren over Åstrup/Hammelev IF. Premierekampen gav en sejr på 6-2 over lokalrivalerne VH Fodbold på udebane, men i de efterfølgende nederlag på 1-0 mod IF Midtdjurs og 3-2 mod Ebeltoft IF havde Lasse Dahl Sørensen gerne set point på Ådalen IF’s konto.

Påskemandag var Ådalen IF på hjemmebane kommet på en overkommelig opgave, for dagens modstander var rækkens foreløbige ”prügelknabe” Åstrup/Hammelev IF, som i den foregående kamp havde indkasseret en megastor lussing på 14-0 mod TRIF.

”Vi havde nok forventet, at Åstrup/Hammelev IF var påvirket af det store nederlag. Men de kom med mere end forventet, og de var ikke 14-0-dårlige,” siger Lasse Dahl Sørensen.

Og Åstrup/Hammelev IF havde da også fået lidt samling på tropperne efter ydmygelsen mod TRIF. Holdets træner, den tidligere divisionsspiller Emmanuel Ake, havde selv snøret støvlerne, og med en gammel kending fra Grenaa IF og Åstrup/Hammelev IF Jimmy Sørensen på toppen, var der mere bid end forventet i gæsterne på den smukke påskemandag.

”Emmanuel Ake var en rutineret og snedig spiller, som voldte os problemer, og det var da også Ake, som udlignede til 1-1 få minutter efter at vi var kommet foran ved Jonas Andersen efter et kvarter. Men vi fik to hurtige mål lige før pausen, og det tog lidt pippet fra dem,” siger Lasse Dahl Sørensen.

I 2. halvleg Åstrup/Hammelev IF kom en mand i overtal efter et gult kort til Ådalens Nikolaj Voldby og fik reduceret til 3-2 på et straffespark, begået mod Emmanuel Ake og eksekveret af Christian Manly Fruensgaard. Men Ådalen IF holdt fast i føringen og slog sejren fast med endnu et straffesparksmål ved Frederik Sølvsten og et mål ved Mathias Eske.

Vil mere ned bare overleve i rækken

Ådalen IF rykkede sikkert op i Serie 3 i efteråret efter et år i Serie 4, og træner Lasse Dahl Sørensen har en bred trup med stort set alle de spillere, som var med til at sikre oprykningen.

”Desuden har vi fået tilgang af offensivspilleren Jacob Gyvelgaard fra Dronningborg B og midtbanespilleren Theodor Roe Kirch, og det er to dygtige spillere, som giver fin bredde til vores trup,” siger Lasse Dahl Sørensen, som var træt af de to nederlag til IF Midtdjurs og Ebeltoft IF.

”Mod IF Midtdjurs burde vi havde vundet, men vi kunne bare ikke få bolden i mål den dag og tabte med 1-0. Mod Ebeltoft tabte vi med 3-2 på et mål i det 92. minut efter at vi havde været foran med 2-1 ved halvleg,” fortæller Lasse Dahl Sørensen.

”Før sæsonen var vores målsætning at overleve i rækken. Vi vil godt sikre os, så vi ikke skal ligge og rode rundt i bunden. Og vi har spillet bedre end jeg havde troet, og hvis folk vil være stabile, så har vi et godt hold, som jeg mener kan spille lige op med alle hold i rækken,” siger Lasse Dahl Sørensen, som lørdag skal en tur til Nørager med sit hold og her kan teste, hvor langt spillet rækker mod en af rækkens favoritter.

Jimmy Sørensen kan holde på bolden

Om Åstrup/Hammelev IF siges det, at det er et hold, som bedst kan lide at spille sig i form.

I hvert fald er det set før, at holdet er startet skidt, men så er kommet op i gear og har klaret sig i rækken.

Men der er ingen tvivl om, at holdets nye træner Emmanuel Ake, står over for en stor opgave, efter at de fleste af sidste sæsons spillere har forladt klubben.

”Vi ved, at det er en stor udfordring at få spillerne til at stille til træning og kamp, fordi mange ikke bor i byen. Men vi gør vores bedste for at stille op med et hold og jeg synes, at der var fremgang i vores spil mod Ådalen IF. Vi var bedre i både forsvar og angreb, og vi viste gode offensive takter og kom på tavlen med to mål. Vi var meget bedre på hele på banen end sidst mod TRIF,” mener Emmanuel Ake.

Åstrup/Hammelev IF stillede med 12 mand på Lime Stadion og træner Emmanuel Ake havde sat sig selv på holdet, men vil helst arbejde uden for banen.

”Men jeg har indvilget i at hjælpe til, når der mangler en spiller. Men jeg glæder mig over, at Jimmy Sørensen har fået lyst til at spille igen. Med ham på toppen har vi fået en spiller, som kan holde på bolden. I kampen mod Ådalen bølgede spillet frem og tilbage, men det var tydeligt, at Ådalens IF’s spillere var i bedre form,” siger Emmanuel Ake.

Åstrup/Hammelev IF møder søndag kl. 15.00 IF Midtdjurs på hjemmebane.

Kampfakta

Serie 3, pulje 35

Ådalen IF - Åstrup/Hammelev IF 5 - 2 (3 - 1)

Mandag 22. april kl. 12.00 på Lime Stadion

Målscorere:

  1 - 0 Jonas Andersen (15. min.)

  1 - 1 Emmanuel Ake (19. min.)

  2 - 1 Frederik Sølvsten (42. min./straf.)

  3 - 1 Nikolaj Voldby (45. min.)

  3 - 2 Christian Manly Fruensgaard (53. min./straf.)

  4 - 2 Frederik Sølvsten (77. min./straf.)

  5 - 2 Mathias Eske (86. min.)

Publiceret 24 April 2019 06:30