Arkivfoto

Arkivfoto

Seriefodbold: Ny formand knokler for at lave en turn around i Aastrup/Hammelev

Åstrup/Hammelev IF har fået en turbulent start på forårssæsonen i Serie 3 med to nederlag, en målscore på 0-18 og en udsat kamp

Af
Martin Schultz

Pyha – sikken en start man har fået på foråret i Åstrup/Hammelev IF. Efter et 4-0 nederlag i premieren på hjemmebane mod Nørager B, blev den næste kamp mod AC Norddjurs udsat, fordi der var problemer med at stille hold. Og så fik Åstrup/Hammelev IF i lørdags en helt uhørt overhaling, da gæsterne fra TRIF på Åstrup Stadion bankede hjemmeholdet med hele 14-0 efter 5-0 ved pausen.

Hvad sker der lige i Åstrup/Hammelev IF, har mange sikkert spurgt sig selv?

”Vi er i gang med det generationsskifte, og det kræver at vi står sammen,” siger fodboldafdelingens nye formand Jonny Christensen. Han blev på årsmødet for nylig valgt til ny formand efter Per Kildal Christensen, som fortsætter som næstformand.

”Vi har hold i Serie 3, i Serie 5 og i Serie 6. Vi har også haft et U19 hold, men det har vi nedlagt for at de unge spillere kan spille med på seniorholdene. Vi har på papiret spillere nok, men vi skal have aktiveret dem og indplaceret dem der, hvor de spillemæssigt hører til,” siger Johnny Christensen.

”I de gode gamle dage var der kamp om at spille på førsteholdet. Men i dag spiller mange unge fodbold af andre grunde og derfor har de ønsket at spille på bestemte hold med deres kammerater. Vi skal bryde de barrierer op og udnytte vores spillere på den rigtige måde. Jeg har en forventning om, at der er sammenhæng i vores seniorafdeling, og at der skal være et ønske om at spille på det højest mulige niveau,” siger Johnny Christensen.

Emmanuel Ake ny træner

Som ny træner har klubben ansat den tidligere divisionsspiller Emmanuel Ake, som har en lang spillerkarriere i mange danske klubber bag sig og som har trænererfaring fra flere ungdomshold.

”Emmanuel er en meget engageret træner og alle senior- og U19 spillere træner sammen. Det bliver en vigtig del af vores seniorfodboldpolitik, at de unge bliver integreret på en god måde. Vi forventer, at spillerne brænder for det, som Åstrup/Hammelev IF står for, og så vil jeg sige, at vi strækker os langt for at få det til at nå sammen,” siger Johnny Christensen.

Christoffer Møller og Lasse Bjerring står for Serie 5 holdet, og Asbjørn Olsson står for Serie 6 holdet.

”Asbjørn Olsson er blot 20 år og spillerne på Serie 6 holdet har været på hans alder. Men vi er allerede i gang med at få nogle velvoksne spillere på omkring de 30 år til at spille med på Serie 6 holdet,” fortæller Johnny Christensen.

”Vi er ved at bygge noget nyt op på Serie 3 holdet og vi har brug for alle dem, der vil være med. Jeg kommer ikke til at trække et Serie 3 hold, og jeg kræver respekt for, at vi har et førstehold,” siger Johnny Christensen.

Ny formand fodboldelsker

Den nye fodboldformand i Åstrup/Hammelev IF er ikke et kendt som spiller på de djurslandske fodboldbaner.

”Som dreng spillede jeg en enkelt sæson i Grenaa IF. Men jeg er fodboldelsker og holder med AGF og følger FC Djursland, men ellers står den på golf og badminton,” siger den 54-årige Johnny Christensen, som har en baggrund som ingeniør og arbejder som underviser fysik og teknologi på Viden Djurs’ HTX linje.

”Jeg var årgangsansvarlig og holdleder på årgang 99 på fællesholdet Grenaa IF-Åstrup/Hammelev IF, hvor min egen dreng spillede. Det var det hold, hvor unge FC Djursland spillere som Janus Tranæs Didriksen, Emil Bjerre Busk, Jacob Toxbro Andreasen og Robin Bossen Arvid kom fra. Når jeg har taget springet ind i fodboldudvalget, er det fordi jeg brænder for fællesskabet i Åstrup/Hammelev IF,” fortæller Johnny Christensen.

Men sidste søndags 14-0 blamage mod TRIF i Serie 3 var ikke lige hvad den nye formand havde set komme.

”Sæsonstarten med et nederlag mod Nørager B var forventeligt, men resultatet mod TRIF havde vi ikke forventet. TRIF havde en god dag, og vi havde en dårlig dag. Men ingen fortjener at tabe 14-0. Vores U19 spillere blev trætte, og så fik vi et rødt kort midt i kampen. Men vi må komme videre. Vi rykker sammen i bussen. Vi skal holde sammen og skal nok komme igen,” siger Johnny Christensen inden Serie 3 holdet fra Åstrup/Hammelev IF påskemandag kl. 12.00 skal i ilden mod Ådalen IF på Lime Stadion.

Kampfakta

Serie 3, Pulje 35

Åstrup/Hammelev IF - Nørager B 0 - 4 (0 - 1)

Lørdag 31. marts kl. 15.00 på Aastrup Stadion

Målscorere:

  0 - 1 Mathias Fisker (30. min.)

  0 - 2 Mathias Fisker (60. min.)

  0 - 3 Michael Jensen (71. min.)

  0 - 4 Rasmus Bang (80. min.)

Serie 3, Pulje 35

Åstrup/Hammelev IF - TRIF 0 - 14 (0 - 5)

Søndag 14. april kl. 15.00 på Aastrup Stadion

Målscorere:

  0 - 1 Mathias Haulrik (1. min.)

  0 - 2 Mathias Haulrik (1. min.)

  0 - 3 Victor Overgaard Riis (2. min.)

  0 - 4 Mathias Haulrik (7. min.)

  0 - 5 Jens Bisgaard Amstrup (37. min.)

  0 - 6 Mathias Haulrik (55. min.)

  0 - 7 Victor Overgaard Riis (56. min.)

  0 - 8 Emil Haulrik (58. min.)

  0 - 9 Emil Haulrik (60. min.)

  0 - 10 Victor Overgaard Riis (61. min.)

  0 - 11 Mathias Haulrik (64. min.)

  0 - 12 Victor Overgaard Riis (65. min.)

  0 - 13 Emil Haulrik (67. min.)

  0 - 14 Kristoffer Meldgaard Andreasen (69. min.)

Publiceret 18 April 2019 16:30