Vicedirektør Flemming Rasmussen (tv.), Visit Aarhus, og formand for Rønde (Roende) Handel, Rene Povlsen, med det nye Roende byskilt, der forventes at blive sat op i løbet af denne måned

Vicedirektør Flemming Rasmussen (tv.), Visit Aarhus, og formand for Rønde (Roende) Handel, Rene Povlsen, med det nye Roende byskilt, der forventes at blive sat op i løbet af denne måned

Rønde skifter navn til Roende…

Syddjurs Byråd er villige til at betale regningen på 2,2 mio. kroner, som navneskiftet koster

Af
Lars Norman Thomsen

ROENDE Fra 1. april 2019 ændrer Rønde by navn til Roende - ø’et i Rønde bliver til oe i navnet.

Vi har gennem længere tid kigget på vores store nabo – Aarhus – som for få år tilbage skiftede navn fra Århus til Aarhus (Å blev til Aa) og nu mener vi, at tiden er kommet til at gøre byen - Rønde - mere international og turistvenlig,” siger vicedirektør Flemming Rasmussen fra Visit Aarhus.

Formand for Rønde Handel, Rene Povlsen, som også er initiativtager til navneskiftet, siger, at han gennem de senere år har været godt træt af at se udenlandske turister bare kører igennem byen uden at handle og direkte til Aarhus – som nu staves med dobbelt a - fordi de ikke kan udtale navnet på byen pga. ”ø’et” som indgår i dette.

"Vi har forsøgt mange andre initiativer f.eks. at skrive byens navn på relevante hjemmesider som ”roende”, med det har ikke givet den forventede effekt, så derfor nu dette lidt mere drastiske skridt."

Indbyggerne i Roende samt borgere i Syddjurs Kommune er kun i mindre omfang blevet taget med på råd - som Flemming og Rene siger i kor: ”Hellere bede om tilgivelse efterfølgende end at spørge om lov”.

Navneskiftet samt implementering på kommunens hjemmesider, kort etc.. forventes at kunne gennemføres via en tillægsbevilling på 2.2 mio. kroner, som Syddjurs Byråd er villige til at punge ud med, ifølge borgmester Ole Bollesen (S), der ser det som en investering i fremtiden. En investering, der ifølge borgmesteren hurtigt vil være tjent hjem med det forventede boom af udenlandske turister.

Navneskiftet i Aarhus skulle efter sigende havde kostet tæt på kr. 50 mio. Så det må siges at være billigt for Roende med lidt over to mio. kroner.

Publiceret 01 April 2019 07:00