ANNONCE

Elcykler stod i 2018 for 13 procent af det samlede cykelsalg i Danmark.

Elcykler stod i 2018 for 13 procent af det samlede cykelsalg i Danmark.

Elcykler har fået tag i danskerne

Flere og flere danskere køber elcykler, der appellerer bredt til alle typer cyklister – med eller uden sved på panden

Der sidder batteri på stadig flere af danskernes cykler. I 2018 blev der solgt cirka 55.000 elcykler i Danmark svarende til omkring 13 procent af det samlede cykelsalg.

Brancheforeningen Danske Cykelhandlere forventer, at salget af elcykler vil stige yderligere i de kommende år, i takt med at endnu flere danskere får øjnene op for de mange fordele ved elcykler, der appellerer bredt til alle typer cyklister.

Den danske elcykelproducent E-Fly fejrer i år sit 10-års jubilæum.

Den danske elcykelproducent E-Fly fejrer i år sit 10-års jubilæum.

Elcykler giver mere motion

”I dag vælger selv de mest veltrænede mennesker også elcykler,” siger Per Dahl, teknisk sælger hos den danske elcykelproducent E-Fly, som i år fejrer 10-års jubilæum.

”Forbrugerne har fået et mere nuanceret syn på, hvad en elcykel er og kan. For 10 år siden skulle du være i genoptræning eller være begrænset fysisk, før du var indstillet på at investere i og lade dig se på en elcykel. Sådan er det ikke længere.”

Forbrugernes efterspørgsel på elcykler stiger, og det samme gør erkendelsen af, at elcykler øger cyklistens aktivitetsniveau og fører til endnu mere motion end på den traditionelle cykel.

”Elcyklen hjælper dig kun i det omfang, du udfordrer den. Jo hårdere, du træder, jo mere hjælp får du afhængig af modelvalg. Alle brugere har mulighed for at slå strømmen fra, men det sker ikke. I stedet viser alle erfaringer, at de i stedet bliver motiveret til at køre længere ture,” siger Per Dahl.

Elcykler til ethvert behov

Der er elcykler til ethvert behov. Mange job kan løses med elcyklen som professionelt redskab, der gør arbejdsgangen nemmere.

For mange cyklende pendlere er elcyklen en daglig nødvendighed, når de cykler til stationen, job eller studie – uden at få lige så meget sved på panden.

”Elcyklen gør det muligt at bo længere væk fra sit studie eller sin arbejdsplads. Man holder sig stadig i god form, er uafhængig af bustider og har god samvittighed over for sig selv. Det er svar, vi ofte får fra elcyklister, der bruger elcyklen dagligt,” siger Per Dahl fra E-Fly.

I nogle familier har elcykler ligefrem fortrængt bilen som køretøj nummer to til indkøb og transport af børn.

Og så er der dem, der bruger deres elcykel som fritidsfornøjelse og tager den frem for at få motion eller komme ud i naturen.

Tal med din cykelhandler

Også når det gælder elcykler, får man, hvad man betaler for, og det er vigtigt at se sig for på markedet, inden man beslutter sig for en bestemt elcykel.

Per Dahl anbefaler, at man taler med sin cykelhandler om, hvilket kørebehov man har, og hvilken type elcykel, der passer bedst til en.

Elcykler fra E-Fly kan fås med to typer elmotor: forhjulsmotor, der trækker forhjulet, eller centermotor, som trækker baghjulet.

Centermotoren giver en bedre vægtfordeling og er normalt også kraftigere.

Designet til det danske klima

Elcykler fra E-Fly er designet til at modstå det danske klima, så de cykelglade danskere kan have gavn og glæde af deres elcykel hele året rundt.

Lige nu kan du få E-Fly elcykler på jubilæumstilbud hos din lokale cykelhandler.

Læs mere her www.e-fly.dk.