Kommentar: Forprogrammeret papegøje

Af
Lars Norman Thomsen

lokalredaktør:

Skriverkarlen overværede hele sidste uges byrådsmøde solidt placeret foran computeren, og indrømmet, der indsneg sig undervejs en træthed over den hellighed som prægede dele af debatten.

Også en undren over, hvorfor i bund og grund udmærkede mennesker med masser af engagement taler som om, der stod en teleprompter foran dem.

Hæderkronede Venstre folk og socialdemokrater med trods alt dybe rødder i partihistorien bør tale med langt mere passion og glød end det, vi oplevede i onsdags.

Fint, at venstrefløjen fik deres: Flyrejser for politikere og kommunale embedsmænd skal minimeres mest muligt af hensyn til CO2-udledning og klodens klima i almindelighed.

Fint at Syddjurs signalerer, at kun virksomheder, der betaler deres skat med glæde, vil man ikke kigge skævt til i Syddjurs (Syddjurs Kommune skriver under på udviklingsorganisationen Oxfam IBIS’ charter for skattelyfri kommuner, som også andre danske kommuner har gjort det, for eksempel Næstved, Aarhus og København. ).

Venstres Gunnar Sørensen har i et debatindlæg på syddjurs.lokalavisen.dk skoset borgmester Ole Bollesen (S) for at gå i alt for små sko, når borgmesteren på kommunens Facebook-side trækker tre emner frem fra onsdagens byrådsmøde, som borgerne bør informeres om.

"På mødet behandlede vi emner af meget større betydning for kommunens borgere. Lad mig blot nævne vores debat om og efterfølgende godkendelse af kommunens Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik 2019-2022, en politik der berører mere end 4.000 borgere, der kommer i jobcentret og hele erhvervslivet i kommunen," fremhæver Gunnar Sørensen.

Underforstået, at det burde borgmesteren havde valgt som punkt nummer 1 at informere sine borgere om. Gunnar Sørensen er tilsyneladende ikke informeret om, at der umiddelbart efter byrådsmøde udgik en pressemeddelelse om netop Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik 2019-2022.

"Jeg ser frem til at få konkretiseret politikken yderligere i en handleplan, så vi kan komme endnu tættere på, hvordan vi bedst servicerer virksomhederne. Med tre temaer- Samskabelse, Bæredygtighed og Mobil og Smart - har vi fået defineret nogle fokusområder, der vil forme både den konkrete indsats og vores politiske fokus de kommende år," lyder et Gunnar Sørensen-citat i pressemeddelelsen.

Det lyder mest af alt som en udtalelse fra en forprogrammeret papegøje end fra en Venstre-mand med jord under neglene. Måske var det også sådan borgmesteren tænkte, da han valgte sine tre emner?

Publiceret 28 March 2019 20:00