Bliver i dette forår, at TRIF tager turen op i Serie 2 eller fortsætter klubben med Djurslands klart største potentiale bare i den samme plovfure som altid? Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Bliver i dette forår, at TRIF tager turen op i Serie 2 eller fortsætter klubben med Djurslands klart største potentiale bare i den samme plovfure som altid? Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold: TRIF vil være med hele vejen i Serie 3 i foråret

Trods et formidabelt ungdomsarbejde mangler TRIF’s fodboldafdeling stadig at se seniorholdene høste resultater i seriefodbolden

Af
Martin Schultz

FODBOLD “Det skal snart være “payback time”. Vi forventer, at vi kan være med hele vejen. Det skal vi tage på os.”

Sådan siger Martin Hornbæk Nielsen, næstformand i TRIF’s fodboldafdeling, master mind i udviklingsarbejdet og træner på både ungdoms- og seniorhold, når talen falder på den sæson, som for TRIF’s bedste hold i Serie 3 starter fredag 29. marts på udebane i Ryomgård mod IF Midtdjurs.

TRIF’s talentfulde unge hold skal snart til at levere resultater, og ligesom de to sidste sæsoner er forventningerne høje inden sæsonstarten. Men spændingen er stor, for vil de mange talenter på holdet igen være deres egen værste fjende, hvis det gode spil og sejrene ikke indfinder sig som forventet, og skuffelsen over ikke at præstere går ud over engagementet og viljestyrken på banen?

“Serie 3 er også i foråret en ren Djurslandspulje med mange spændende lokalopgør. Men det er en giftig pulje, og jeg ser Nørager B, AC Norddjurs og IF Midtdjurs som de stærkeste hold,” siger Martin Hornbæk Nielsen, som udover at stå i spidsen for træningen af de omkring 40 senior- og U19-spillere også sammen med Morten Holm træner klubbens højstrangerede hold, U15 Drenge-holdet.

“Vores U15 Drenge spiller i Liga 1, som er den bedste række i landet. Det er en sindssyg talentfuld årgang, som kommer til at spille mod storklubber som AGF, Silkeborg IF, Randers Freja og AaB i foråret,” fortæller Martin Hornbæk Nielsen.

U15 til morgentræning

U19 Drenge spiller i Liga 2 og træner sammen med seniorerne, og mange af U19 spillerne optræder også på klubbens to seniorhold i Serie 3 og 4. Mikkel Melgaard står i spidsen for U19-holdet, mens Bjarne “Slagter” Jacobsen har ansvaret for TRIF’s hold i Serie 4.

TRIF har en stor og blomstrende ungdomsafdeling og blandt de øvrige ungdomshold er der også fokus på U14 Drenge i Liga 2 og U10 Drenge i Golden League, som er den bedste række for den årgang.

“Der er rigtig mange spændende ting i gang i vores ungdomsafdeling. Det sker ikke mindst fordi vi har så dygtige trænere. Vi gør et stort arbejde for at skaffe, uddanne og fastholde dygtige ungdomstrænere. Vi har mange gode og engagerede forældretrænere til de yngste årgange, men det er svært at tiltrække dygtige trænere til holdene i ungdomsrækkerne, for i TRIF bygger alt på frivilligt arbejde. Vi har ingen penge,” siger Martin Hornbæk Nielsen.

Helt unikt er indsatsen omkring U15 Drenge-holdet, som træner fire gange om ugen.

“Som noget nyt har vi et træningspas onsdag morgen, hvor 17 drenge møder op kl. 6.45 til en times træning. Når.træningen er forbi, holder forældrene klar til at bringe spillerne frem til deres skoler i Rønde, Hornslet og Ryomgård,” fortæller Martin Hornbæk Nielsen.

En sulten trup

Med kunstgræsbanen PR Park lige uden for døren har TRIF haft optimale træningsforhold i vinter, og derfor er Serie 3-holdet klar til start, når turneringen fløjtes i gang.

“Vi har holdt en måneds pause, men ellers trænet igennem. Men vi har kun spillet fire træningskampe for at være sultne, når turneringen går i gang,” fortæller Martin Hornbæk Nielsen.

Stort set hele truppen fra efteråret er til rådighed, dog er Simon Dinesen rejst til Equador i forbindelse med sin uddannelse til økologisk landmand. Holdets anfører i efteråret Christoffer Meldgaard er ude efter en operation, men forventes snart at genoptage træningen. Tilbage er Lukas Andersen efter to brud i foden, og ny i truppen er August Hog Laursen fra Thorsager, som er lillebror til stortalentet fra Århus Håndbold Anton Hog Laursen. August Hog Laursen er midterforsvarer og har spillet i VSK Aarhus.

Publiceret 16 March 2019 15:02