Rock Nalles liv har ikke altid været fedt, men han kan fortsat præstere en vokal, som gjaldt det selveste livet. Arkivfoto

Rock Nalles liv har ikke altid været fedt, men han kan fortsat præstere en vokal, som gjaldt det selveste livet. Arkivfoto

Go'e gamle Rock Nalle synger 'Shake, rattle and roll' til Syddjurs Award

Den gamle rock'er lukker og slukker i Rønde Idrætscenter torsdag 28. marts

Af
Lars Norman Thomsen

Rock Nalle, alias Roland Lyhr Sørensen, har flere gange været nede for at kysse asfalten bogstavelig talt, men han har hver gang rejst sig igen den gamle rock'er fra Fyn.

Torsdag 28. marts lukker og slukker han den 6. ugave af Syddjurs Award i Rønde Idrætscenter med backing fra den lokale guitarist Anders Lampe og guitaristen Ivan Sand, der ligeledes i en periode slog sine musikalske folder i Rønde & omegn.

Rock Nalle fyldte 75 i 2018. Han har været med hele vejen fra de sene halvtredsere med Little Richard og Fats Domino som forbilleder og frem til i dag. Undervejs har han måttet tage til takke med arbejde som slagtersvend, som han var uddannet til, og en periode, hvor rocklivet sendte ham til tælling.

Rock Nalle har prøvet lidt af hvert musikalsk. Undersættelser’ af sange som ’Good Golly Miss Molly’ (’Go’e gamle fru Olsen’) og bodegahittet ’Jeg ka’ godt li’ babser’ (’La Bamba’) gav ham smør på brødet i en periode.

I slutningen af 1990erne vendte 'Rockens Arbejdsmand' nærmest mirakuløst tilbage med soul-pladen 'Never 2 late' efter at have været væk fra scenen i mange år.

Når Nalle lukker op for sin store og fyldige soul-stemme og bruger hele sit fornemme register, er han bedst og mest autentisk. Hvis du skal høre Nalle synge ’Shake, Rattle and Roll’ 28. marts, så husk at få en billet via go-syddjurs.dk.

Billetten er gratis, men i år betaler man for at spise.

Publiceret 16 March 2019 06:00