Mindeord: Et af de helt store træer i skoven er faldet - Mols har mistet en ildsjæl

Jørgen Ørgaard, aktiv ildsjæl og omrejningspunkt for Mols og Helgenæs, afgik natten til torsdag ved døden.

Ørgaard var om nogen en terrier, der kæmpede for sit lokalområde, og blev ved, når andre gav op. Det kom der mange fornemme resultater ud af.

Forleden blev ikonet Jørgen Ørgaard genvalgt til en ny formandsperiode for Borgerforeningen for Mols og Helgenæs, Distriktsråd Mols. Desværre blev hans sidste periode alt, alt for kort.

Flemming Nygaard, der har kendt Jørgen Ørgaard siden de unge år, da Jørgen Ørgaard kom til Mols, har skrevet de følgende mindeord.

"Jørgen Ørgård, formand for Borgerforeningen for Mols og Helgenæs, Distriktsråd Mols, er pludselig død i en alder af 77 år.

Jørgen vil blive husket som den ildsjæl, han var. I 1969 blev han ansat som lærer på Molsskolen, blev tillidsmand og formand for Danmarks Lærerforenings kreds 134, og fra 1979 blev han først viceinspektør og senere skoleinspektør for Skelhøjeskolen i Ebeltoft, en post han bestred til sin pensionering i 2002.

Fra begyndelsen af 70’erne blev han indvalgt i Ebeltoft byråd for Borgerlisten. Han sad i byrådet i 24 år, og i flere perioder var han en inciteret socialudvalgsformand, altid parat til at hjælpe dem, der havde hjælp behov. Han var endvidere i 12 år medlem af Knebel-Rolsø menighedsråd.

Jørgen var på alle måder en demokrat. Han holdt fast i trådene, men var altid lydhør for andres synspunkter.

Han vil især blive husket for sit formandskab for Borgerforeningen for Mols og Helgenæs, Distriktsråd Mols. Mange vil huske ham for hans engagement omkring udrykningslægen, fibernet til Mols og Helgenæs, delebilsordning på Mols og ikke mindst for det store engagement omkring Mols i Udvikling, hvor han var med til at skaffe mange millioner til projektet Knudepunktet ved Molsskolen.

Privat var Jørgen en åben og vellidt kammerat og altid klar med en hjælpende hånd og dertil en fantastisk og skarp samtalepartner.

Jørgen mistede sin kone Kirsten i 2014 og efterlader sig tre børn med familier, tilsammen otte børnebørn."

Publiceret 10 March 2019 21:35