Rasmus Secher Eldrup rejste sig efter en svær kamp mod Hjallerup IF og scorede fem rene mål mod Mors-Thy Håndbold. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Rasmus Secher Eldrup rejste sig efter en svær kamp mod Hjallerup IF og scorede fem rene mål mod Mors-Thy Håndbold. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Rasmus Secher på toppen igen i nederlag til Mors-Thy

Rasmus Secher Eldrup scorede fem mål, men Nørre Djurs HK kunne ikke matche et af rækkens tophold og tabte med 31-28 til Mors-Thy Håndbold

Af
Martin Schultz

Lørdag var en stor håndbolddag i Nørre Djurshallen med både divisionsherrerne fra Nørre Djurs HK i kamp mod et af rækkens tophold, ligareserverne fra Mors-Thy Håndbold, og med klubbens andethold i Jyllandsserien i topopgør mod VRI, Risskov.

For en gangs skyld trak Jyllandsserieholdet flere tilskuere end divisionsholdet i en spændende kamp mellem rækkens to bedste hold, som kæmper om adgangen til en direkte oprykning til 3. Division. Kampen endte 19-19 og efterlod dermed Nørre Djurs HK på en andenplads et point efter VRI med to kampe tilbage at spille.

”Det er en del af vores strategi at få vores andethold op i 3. Division og muligheden foreligger stadig,” fortæller Nørre Djurs HK’s cheftræner Benny Nielsen efter pointtabet til den nærmeste rival til en direkte oprykning. Jyllandsserieholdet var ramt af flere afbud og spillede blandt andet uden brødrene Jacob og Joachim Pedersen, men havde Bryan Mathew Odour, Henrik Pedersen og Martin ”Bondemanden” Jensen med på holdet.

Senere på eftermiddagen var det divisionsholdets tur, som måtte se sig besejret med 31-28 mod et talentfuldt Mors-Thy-hold med unge spillere, som har været gennem ligaholdets håndbolduddannelse og udgør fødekæden til ligaholdet i landets bedste række.

”Det var en flot håndboldkamp, hvor vores spillere blev matchet mod et hold med meget dygtige spillere. Vi skal glæde os over at spille mod så god en modstander, som havde et par meget stærke bagspillere, Frederik Tilsted og Simon Skadhauge, som er med omkring ligaholdet, og en 115 kg tung stregspiller med på holdet,” siger Benny Nielsen.

”Det var en velspillet kamp, hvor vores angrebsspil på mange måder fungerede godt og vi igen scorede næsten 30 mål, men hvor vi ikke var skarpe og konsekvente nok, når tingene spidsede til. Det skal vi arbejde med på den lange bane, og kan vi få det på plads, så kan vi blive et tophold i 2. Division i næste sæson,” siger Benny Nielsen.

Skal være mere kyniske i angrebet

Mors-Thy Håndbold kom fra et topopgør mod HC Midtjylland, som blev tabt med 25-23, og lagde et hårdt pres på Nørre Djurs HK.

”Vi startede ellers kampen fint, men lavede en teknisk fejl eller fejlvurderede vores indspil, så blev det prompte udnyttet i kontraspillet. Efter lidt over ti minutters spil var vi bagud med 7-2, men fik så stabiliseret os og fik vores forsvarsspil til at fungere. I slutningen af 1. halvleg havde vi vores bedste periode, og det stod uafgjort flere gange inden Mors Thy Håndbold kunne gå til pause med en føring på 14-13,” fortæller Benny Nielsen.

”Det var virkelig en seværdig håndboldkamp, og i pausen skulle der ikke justeres så meget, og jeg forudså, at det kunne blive en spændende håndboldkamp. Men så opstod der de situationer, som vi kan genkende, hvor vi ikke var skarpe og konsekvente nok. Mors-Thy Håndbold kom foran med tre-fire mål og vil skulle igennem perioder med sejtrækkeri for at komme med igen. Vi leverede et angrebsspil, som vi kan være tilfredse med, men vi skal være mere kyniske,” siger Benny Nielsen.

Mors-Thy Håndbold førte med op til seks mål, men mod kampens slutning var hjemmeholdet tæt på og kunne have reduceret gæsternes føring til et mål, men brændte to straffekast i kampens slutning.

Bryan Mathew Odour tilbage på divisionsholdet

Nørre Djurs HK gav begrænset spilletid til en af holdets profiler, den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen, som efter et riv i lysken skal på skånekost i de kommende kampe.

Rasmus Secher Eldrup gik forrest og scorede fem mål.

”Det var en fornøjelse at se Rasmus Secher være helt klar igen efter en svær kamp i Hjallerup sidst. Og også Simon Østergaard var med fire mål god igen efter en usynlig kamp uden en eneste afslutning i Hjallerup. Også den unge Nikolaj Moll Larsen var godt spillende som højre back, hvor han tog fint over efter Nicolaj Danefeld,” fortæller Benny Nielsen.

Nørre Djurs HK startede med Kasper Kolstrup Møller på målet, men den store målmand blev nærmest blæst omkuld i Mors-Thy’s offensiv i kampens start. Kristoffer Petersen kom ind og stabiliserede holdet, indtil Kasper Kolstrup Møller kom ind igen de sidste tyve minutter og med i alt ti redninger i kampen gjorde en god figur mod en stærk modstander.

Nørre Djurs HK skal allerede i kamp igen tirsdag aften kl. 20.00 i Nørre Djurshallen, hvor NNFH-Lemvig kommer på besøg i kamp, som blev udsat på grund af Bryan Mathew Odours landskampstur til Kenya i januar.

Bryan Mathew Odour har siden sin tilbagekomst spillet på Jyllandsserieholdet, men forventes tilbage på divisionsholdet mod NNFH-Lemvig.

”Bryan er ved at være oppe i gear igen. Rasmus Dalsgård Lund og Mikkel Milling har gjort det fint i midterforsvaret, men vi mangler den fysik og kraft, som Bryan har, når vi skal håndtere stregspillere i 100+ kg klassen,” siger Benny Nielsen.

Kampfakta

2. Division herrer, Pulje 1

Nørre Djurs HK - Mors-Thy Håndbold 28 - 31 (13 - 14)

Lørdag 9. marts kl. 17.00 i Nørre Djurshallen i Glesborg

175 tilskuere

Målscorere:

  Henrik Storm Pedersen: 7 (5) mål

  Rasmus Secher Eldrup: 5 mål

  Simon Østergaard: 4 mål

  Simon Søgaard Jensen: 4 mål

  Nikolaj Moll Larsen: 4 mål

  Rasmus Dalsgård Lund: 4 mål

Udvisning:

  Nikolaj Moll Larsen: 2 min.

Publiceret 10 March 2019 22:00