Charotte Madsen er filminstruktør, og er som tilflytter til Ebeltoft sammen med sin mand i færd med at lave netværk for tilflyttere. Foto: Anette Bonde.

Charotte Madsen er filminstruktør, og er som tilflytter til Ebeltoft sammen med sin mand i færd med at lave netværk for tilflyttere. Foto: Anette Bonde.

"Berlinalen Talent": En hektisk uge for lokal filminstruktør

Filminstruktør Charlotte Madsen, Ebeltoft, var mellem de 250, der blev udvalgt til "Berlinalen Talent"

Af
Anette Bonde

film Charlotte Madsen lavede sin første spillefilm som 18-årig. Dengang var hun Danmarks yngste filminstruktør. I dag er hun 28, har stiftet familie med mand og to børn på ét og tre år og flyttede i 2016 til Ebeltoft.

Selv om hun har skruet lidt ned for produktiviteten efter at børnene Lærke og Hubert kom, er hun stadig med, hvor tingene sker. For et par uger siden kom hun hjem efter at have været en del af den internationale filmfestival i Berlin, Berlinalen. Hun var et af de 250 talenter fra hele verden, der var udvalgt blandt 4300 ansøgere til at deltage i "Berlinalen Talent".

"Jeg er lige så stille begyndt at lave film igen, og overvejer lige nu den retning, jeg skal tage."

Med i talentpulje

Berlinalen er en af de vigtigste filmfestivaler i Europa og verden. Foruden at der vises massevis af film, er det også stedet, hvor filmfolk mødes, og der skabes kontakter og laves aftaler for fremtidige samarbejder. Det er en hektisk uge.

Det blev det også for Charlotte Madsen. Som deltager i Berlinalen Talent var hendes uge fyldt med undervisning, oplæg og snak med andre filmfolk. Hendes profil, som deltagerne i forvejen havde lagt ud, fik massiv interesse fra producere og manuskriptforfattere, som ville mødes med henblik på et eventuelt samarbejde. Hun valgte at mødes med 8-10 af dem.

"Nu har jeg mailet med flere af dem og fået manuskripter til læsning. Herefter er det en proces med møder, afvejninger, og så må vi se, hvad det bliver til."

Hun holder af det nære personlige drama.

"Billederne betyder meget - jeg ser tit billederne for mig, før jeg ved, hvad filmen skal handle om."

Konkurrence om støtte

I forvejen er Charlotte Madsen i fuld gang. Hun og hendes mand har valgt at passe deres to små børn hjemme, og selv om den ældste ind imellem er i børnehave, er programmet fuldt besat. På grund af mandens faste job er det mest Charlotte Madsen, der har den søde tjans.

Samtidig finder hun tid til filmarbejdet. Sammen med skuespiller og manuskriptforfatter Michael Asmussen og producer Hans Henrik Lejer har hun produktionsselskabet Picturewise, og de håber at vinde konkurrencen "New Talents", udskrevet af Den Vestdanske Filmpulje. En del projekter er allerede blevet sorteret fra, og nu er der kun to andre produktionsselskaber tilbage i konkurrencen ud over Picturewise.

Forrige tirsdag havde de ti unge kvinder til casting i Filmbyen Aarhus for at finde hovedpersonen. Til april får de besked, om det bliver Picturewise, der løber med gevinsten på 500.000 kroner til produktion af filmen.

"Men vi skal også ud og søge støtte andre steder."

Der ud over har hun masser af filmprojekter i støbeskeen.

"Man ved aldrig, hvilke filmprojekter, der går i gang, og hvornår."

Startede i Lemvig

Charlotte Madsen er vokset op i Lemvig, og hun flyttede som 17-årig til København.

"Jeg gad ikke gymnasiet, og ville gerne lave noget med film."

I København kom hun på daghøjskole og boltrede sig i halvandet år med studier i film. Derefter lavede hun manuskript til en spillefilm på halvanden time til lavbudget, 35.000 kroner.

Da hun var 20 år, nåede premieren på hendes næste film "Søde lille du" i 2010 ud i halvdelen af de danske biografer. Den tankevækkende historie handler om en dreng, der kommer til at skyde sin lillebror, og de sår, det efterlader i familien.

Den næste spillefilm "Kufferten" kom i 2012, og blev ligeledes vist i danske biografer. Den handler om børn, hvis forældre tages til fange af tyskerne under Anden Verdenskrig.

Derefter tog Charlotte Madsen en tre årig uddannelse på Super 16, en filmskole i København. Så kom Lærke, og så blev kursen sat mod Ebeltoft.

Natur og økonomi

Det er lidt tilfældigt, at det blev Ebeltoft, familien valgte at slå sig ned i.

"Vi kunne godt lide naturen, og at der var svømmehal og masser af kultur. Og så var det til at finde et hus til en pris, der var økonomisk overkommelig, når nu én af os skulle gå hjemme. Der var det hele."

Som tilflyttere med små børn har Charlotte Madsen og hendes mand taget initiativ til at skabe netværk mellem andre tilflyttede børnefamilier i Ebeltoft. til deres overraskelse har de mødt en del andre familier, der også har valgt at have deres børn derhjemme.

"Særlig da vi lige var flyttet hertil tog vi til alt, vi kunne ta' til, for at lære folk at kende."

Nu har de valgt at invitere alle dem, de har mødt gennem børnegymnastik, børnehaven med mere til snak og hygge i deres hus. Indtil videre er der cirka 30 børn og voksne.

"Alle tager lidt mad med, og så laver vi bål og bager måske pandekager. Så håber jeg, at alle snakker sammen, og at nogle fortsætter med at ses."

Hvis andre er interesseret i at netværke på den måde, må man gerne kontakte Charlotte Madsen med henblik på et andet lignende arrangement en anden gang.

Publiceret 05 March 2019 18:30