Simon Søgaard Jensen stillede op med sygdom i kroppen mod Hjallerup IF, men spillede en feberkamp og blev topscorer med ti mål. Foto: Mikkel Weje Nielsen, Photo Care Grenaa

Simon Søgaard Jensen stillede op med sygdom i kroppen mod Hjallerup IF, men spillede en feberkamp og blev topscorer med ti mål. Foto: Mikkel Weje Nielsen, Photo Care Grenaa

Divisionshåndbold: Simon Søgaards ti mål ikke nok i tjubang-kamp mod Hjallerup IF

Nørre Djurs HK havde problemer i forsvarsspillet og tabte med 34-30 i trøstesløs atmosfære i Hjallerup Idrætscenter

Af
Martin Schultz

Når man som Nørre Djurs HK’s spillere er vant til at optræde i en begejstret kulisse foran flere hundrede tilskuere på hjemmebanen i Nørre Djurshallen, så tager det lige toppen af humøret, når man en torsdag aften kører turen helt til Hjallerup i Vendsyssel og bliver mødt af en hal med omkring 20 tilskuere.

Det skal ikke være nogen undskyldning, for de få tilskuere fik sig en tjubang-kamp med masser af mål, men gæsterne fra Nørre Djurs HK ramte aldrig deres niveau, især ikke i forsvarsspillet.

“Det siger sig selv, at lukker man 34 mål ind, så fik man ikke forsvaret til at fungere den aften,” siger cheftræner Benny Nielsen om de mange scoringer.

Der var totalt skydetelt i begge halvlege, og hjemmeholdet var foran med 16-15 ved pausen.

“Vi haltede bagefter i det meste af 2. halvleg, men var kun bagud med 29-28 med to minutter igen, da Henrik Storm Pedersen kunne have udlignet på en megastor chance. Men Hjallerup IF’s målmand læste hans afslutning godt, og så gik det enormt stærkt til slut. Vi var nødt til at satse, og det udnyttede hjemmeholdet til at sikre sig en på papiret stor sejr med 34-30,” siger Benny Nielsen.

Simon Søgaards feberkamp

Nørre Djurs HK’s bagspiller Simon Søgaard Jensen mødte op til kampen med lidt sygdom i kroppen, men den hårdtskydende back spillede nærmest en feberkamp og blev topscorer med ti rene mål.

“Søgaard spillede på et ekstremt højt niveau. Han scorede med hopskud, langskud og på gennembrud, og det skete over hele kampen, så han var virkelig flyvende med al den feber i kroppen,” siger Benny Nielsen.

Også Mathias Nymark Rasmussen var stærkt spillende med fire mål på syv forsøg, men hans scoringer faldt først sidst i kampen.

“Vi havde 21 afslutninger vi ikke scorede på, så selvom vi scorede mange mål, så kan det blive bedre. Især vores indspil til stregen var ikke gode nok, og det gav Hjallerup IF mange nemme mål i kontrafasen,”siger Benny Nielsen.

“Vi havde begge vores målmænd i aktion og med henholdsvis ti redninger af Kasper Kolstrup Møller og syv redninger af Kristoffer Petersen tog de godt fra, men alligevel var vores forsvarsspil ikke godt nok. Vi kom til at sidde mellem to stole, og det er aldrig rart, for enten sidder man ikke godt, eller også lander man på gulvet. Vi forsøgte både med vores 6-0 kombinationer og med en 5-1 opstilling, men gik vi frem, havde de for nemt ved at spille deres stærke stregspillere, og blev vi tilbage, skød de igennem os,” mener Benny Nielsen.

Et brag mod Mors-Thy Håndbold i vente

Nørre Djurs HK havde ikke Henrik Pedersen og Bryan Mathew Odour på holdet mod Hjallerup IF, men havde til gengæld Martin “Bondemanden” Jensen med på fløjen, Bondemanden kvitterede med to scoringer, mens en stærk fløjspiller som Simon Østergaard ikke kom til en eneste afslutning i hele kampen.

“Vi befinder os der, hvor vi hverken kan rykke op eller ned, og det er svært. Derfor skal vi bygge op, og sådan en kæmp er læring, læring og atter læring. Vi kan ærgre os over resultatet, men forhåbentlig sætter vi en masse lærepenge i banken,” siger Benny Nielsen.

Nu er der ro på i Nørre Djurs HK indtil lørdag 9. marts kl. 17.00, hvor topholdet Mors-Thy Håndbold kommer på besøg i Nørre Djurshallen.

Mors-Thy Håndbold spiller i weekenden topopgør mod HC Midtjylland på Mors, så det bliver afgørende for, om Nørre Djurs HK næste lørdag skal i kamp mod oprykningsfavoritterne. Men ingen tvivl om, at der venter det trofaste hjemmepublikum i “Hulen” i Glesborg et brag af en kamp mod Mors-Thy Håndbold, som er andethold og fødekæde til ligaholdet Mors-Thy Håndbold.

Kampfakta:

2. Division herrer, pulje 1

Hjallerup IF - Nørre Djurs HK 34 - 30 (16 - 15)

Torsdag 28. februar kl. 20.00 i Hjallerup Idrætscenter

21 tilskuere

Målscorere:

  Simon Søgaard Jensen: 10 mål

  Nicolaj Danefeld Hansen: 6 (1) mål

  Mathias Nymark Rasmussen: 4 mål

  Henrik Storm Pedersen: 4 (2) mål

  Martin “Bondemanden” Jensen: 2 mål

  Nikolaj Moll Larsen: 2 mål

  Rasmus Secher Eldrup: 1 mål

  Rasmus Dalsgård Lund: 1 mål

Udvisninger:

  Mathias Nymark Rasmussen: 2 x 2 min.

  Rasmus Secher Eldrup: 2 min.

Publiceret 01 March 2019 14:01