Flytteplaner? Boliga har undersøgt, hvor meget plads man kan få for pengene. Mostphotos.com

Flytteplaner? Boliga har undersøgt, hvor meget plads man kan få for pengene. Mostphotos.com

Kæmpe forskel:

Så meget plads kan du få for en million i Østjylland

Mest plads for pengene får man i Norddjurs

bolig Hvad kan du få for en million? Rigtig meget, hvis vi snakker tøj eller indkøb - knap så meget, hvis vi snakker biler eller bolig. Men hvor meget bolig kan man egentlig få for den slags penge i Østjylland?

Det meget an på, hvilken kommune du kigger i. Mest plads for pengene får man nemlig i Norddjurs, hvor millionen rækker til at købe 123 kvadratmeter. I den anden ende af skalaen ligger Aarhus, hvor kvadratmeterprisen er tre gange højere. Her kan en million kroner således blot konverteres til 39 kvadratmeter hus. Det viser nye tal fra Boliga.*

Pladsen og priserne trækker

Men hvad siger køberne: er de penge, man kan spare, nok til at vælge at flytte til for eksempel det nordlige Djursland frem for bylivet i Aarhus?

"Det er nogle andre boliger, du kan få råd til, hvis du køber i for eksempel Grenå frem for Aarhus. Her kan du købe et lille hus til omkring en million - det kan du ikke komme i nærheden af inde i byen," siger ejendomsmægler Sofie Vogt fra Home i Grenaa.

"Det kræver selvfølgelig noget transporttid, hvis du ikke arbejder i området, og vi kan da også godt mærke, at mange stopper og slår sig ned, før de når til Norddjurs. Men vi oplever flere og flere, der vælger at prioritere, hvor meget plads de kan få indenfor deres økonomi," siger hun til Boliga.

Hjem til rødderne

Ofte er det også tilknytningen til et bestemt område, der får folk til at flytte længere væk fra storbyen.

"Der er rigtig mange, der er vokset op i en af yderkommunerne, som flytter til Aarhus for at studere. Når de er færdige, får de en kæreste og måske børn, og så søger de ofte tilbage til, hvor de kommer fra," siger Sofie Vogt.

"Vi oplever mange unge familier, der gerne vil tæt på bedsteforældre og skoler, de kender - så de sælger lejligheden inde i byen, hvorefter de ofte har råd til købe et hus, alt efter hvor langt væk de flytter."

Mens Norddjurs Kommune er det billigste sted at købe hus i Østjylland, kan man også få mere for pengene i for eksempel Favrskov eller Syddjurs, hvor en million rækker til omkring 80 kvadratmeter.

*Boliga har udfra de gennemsnitlige udbudskvadratmeterpriser på villaer og rækkehuse beregnet, hvor mange kvadratmeter køberne får for én million kroner. Udbudskvadratmeter-priserne er trukket 22. januar 2019.

Antallet af huskvm., man kunne få for 1 mio. kr. i Østjylland 22. januar 2019

Kommune - Udbudskvmpris - Kvm/mil.

Favrskov - 12.197 - 82

Horsens - 14.034 - 71

Norddjurs - 8.140 - 123

Odder - 13.739 - 73

Silkeborg - 15.847 - 63

Skanderborg - 18.484 - 54

Syddjurs - 12.302 - 81

Aarhus - 25.768 - 39

Publiceret 16 February 2019 08:00