Spillede 'Bondemanden' alias klubmanden Martin Jensen sig tilbage på førsteholdet i Nørre Djurs HK efter sin overbevisende indsats mod Aarhus Håndbold. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Spillede 'Bondemanden' alias klubmanden Martin Jensen sig tilbage på førsteholdet i Nørre Djurs HK efter sin overbevisende indsats mod Aarhus Håndbold. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Pokalhåndbold: Bondemanden var træfsikker, men kunne ikke ryste Århus Håndbold

Nørre Djurs HK leverede spektakulær underholdning, men tabte pokalkampen mod ligaholdet Århus Håndbold med 29-22 i Nørre Djurs Hallen

Af
Martin Schultz

Over 400 tilskuere fik ikke en hjemmesejr, men alligevel en forrygende håndboldoplevelse, da Nørre Djurs HK fredag aften på hjemmebane i en tætpakket “Hulen” i Glesborg tog imod ligaholdet fra Århus Håndbold i pokalturneringen Santander Cup. De århusianske favoritter viste ingen nåde og var i kontrol gennem hele kampen, som de vandt med 29-22 efter 14-9 ved pausen.

Det var Århus Håndbold fra den bedste ende af Håndboldligaen mod Nørre Djurs HK, der som oprykkere har gjort det godt og ligger i midten af 2. Division, men hjemmeholdet fulgte godt med og pressede efter bedste evne gæsterne og blev aldrig hægtet helt af.

“Jeg er imponeret over vores eget hold, men jeg er også imponeret over Århus Håndbold, som ikke slap gashåndtaget på noget tidspunkt, og som i 55 minutter spillede med det maksimale hold. Som cheftræner Erik Veje Rasmussen sagde til vores sponsorer i sin introduktion til kampen, så var Århus Håndbold ikke interesseret i at komme i problemer mod et hold fra 2. Division. Vi kom så tæt på som 18-14 efter 40 minutters spil, da gæsterne blev ramt af en dobbelt udvisning, og her kunne vi været kommet tættere på,” siger cheftræner i Nørre Djurs HK, Benny Nielsen.

Kampen blev spillet efter ligareglementet og gav derfor mulighed for 16 mand på bænken og tre time-outs.

Nørre Djurs HK havde 15 mand på holdkortet og fik brug for hver og en i den hæsblæsende affære, hvor holdets to målmænd Kristoffer Petersen og Kasper Kolstrup Møller viste klassen med henholdsvis 9 og 8 redninger, og hvor ikke mindst venstrefløjen Martin “Bondemanden” Jensen i 2. halvleg greb chancen og med fire mål på fire forsøg ydede en flot indsats foran det veloplagte publikum.

“Bondemanden blev “Mister 100 procent”, da han på fløjen afløste Henrik Storm Pedersen, som scorede tre mål på straffekast. Publikum blev underholdt forrygende og bakkede så højlydt op om holdet, at det var svært at kommunikere med spillerne. Godt at vi havde muligheden for antage tre time-outs i løbet af kampen,” siger Benny Nielsen. Han fortæller, at taget på Nørre Djurs Hallen var ved at lette, da Simon Østergaard spektakulært scorede et mål på et vip, hvor han greb og scorede med sin “kolde” højre hånd.

Bryan Mathew Odour på vej tilbage

Kampen startede i et hæsblæsende tempo, hvor begge hold satte fuld tryk på deres angrebsspil.

“Der blev virkelig løbet stærkt, og vi var ved at løbe livet af os selv. Vi fik brug for alle ressourcer og skiftede mere ud end vi plejer. Alle markspillere kom på banen allerede i 1. halvleg. Kristoffer Petersen startede i målet og han parerede både med arme, ben og sågar hovedet. Uden hans indsats havde vi nok været bagud med ti mål i 1. halvleg. Vi blev aldrig hægtet af, men det er klart, at vi lavede fejl, når tempoet var så højt,” siger Benny Nielsen.

“Vi gik til pause med en følelse af at have ydet en god indsats, men ville vi blive løbet over ende i 2. halvleg? Det skete heldigvis ikke, og jeg er meget tilfreds med, at vi formåede at holde et ligahold nede på 29 mål i en kamp, hvor de gav den fuld gas. Rent forsvarsmæssigt synes jeg vi matchede dem i duellerne, men den anden vej var det sværere at lykkes med gennembrud over for Århus Håndbold tometer-mænd. Men når vi fik fart i bolden, kunne vi spille så hurtigt, at vi kom på kant af dem.”

Efter 40 minutters spil afløste Kasper Kolstrup Møller sin kollega Kristoffer Petersen i målet og bidrog med mange gode redninger i slutfasen til det gode indsats.

“Bondemanden var fantastisk, men også Bryan Mathew Odour viste, at han er på vej tilbage efter sine landskampe i Kenya. Og unge Mikkel Milling fik vist sit store potentiale som stregspiller,” siger Benny Nielsen.

Fans fra Århus Håndbold i “Hulen”

Cheftræner Benny Nielsen er meget tilfreds med indsatsen i pokalkampen mod Århus Håndbold, som kom med hele styrken, og som også havde et kontingent tilhængere med, som var med til at sætte gang i stemningen i Nørre Djurs Hallen.

“Kampen var meget lærerig for os. Det var ikke et issue at skulle slå Århus Håndbold. Vi spillede alle for at finde vores egne kvaliteter og få dem frem - og det lykkedes. Vi viste, at vi er nået meget langt forsvarsmæssigt, og at vi skal have fokus på angrebsspillet, hvor vi skal være bedre til at udnytte vores mange chancer. Men mod Århus Håndbold var det svært, for vi var under maksimalt pres,” siger Benny Nielsen.

Nu er Nørre Djurs HK ud af pokalturneringen og kan koncentrere sig om turneringen i 2. division.

“Men nu kommer det svære. Vi kan hverken rykke op eller rykke ned. Og det skal vi bruge positivt,” siger Benny Nielsen.

Næste optræden bliver søndag 24. februar kl.18.10 i Nørre Djurs Hallen, hvor Hornbæk SF kommer på besøg. Hjemmeholdet har efter et nederlag på 28-26 i november revanche til gode,

Kampfakta

Pokalturneringen Stander Cup, 5. Runde

Nørre Djurs HK - Århus Håndbold 22 - 29 (9 - 14)

Fredag 15. februar kl. 20.00 i Nørre Djurshallen i Glesborg

437 tilskuere

Målscorere:

  Martin Bondemanden Jensen : 4 mål

  Simon Søgaard Jensen: 4 mål

  Nicolaj Danefeld Hansen: 3 mål

  Henrik Storm Pedersen: 3 (3) mål

  Nikolaj Moll Larsen: 2 mål

  Simon Østergaard: 2 mål

  Rasmus Secher Eldrup: 1 mål

  Mikkel Milling: 1 mål

  Henrik Pedersen: 1 mål

  Bryan Mathew Odour: 1 mål

Udvisninger:

  Jacob Pedersen: 2 x 2 min.

  Mathias Nymark Rasmussen: 2 min.

  Nikolaj Moll Larsen: 2 min.

  Mikkel Milling: 2 min.

Publiceret 16 February 2019 23:32