Steffen Thorsen og Lars Juul foran en af de store Massey Ferguson traktorer, som Brødrene Thorsen I/S nu er blevet forhandlere af. Foto: Lars Norman Thomsen

Steffen Thorsen og Lars Juul foran en af de store Massey Ferguson traktorer, som Brødrene Thorsen I/S nu er blevet forhandlere af. Foto: Lars Norman Thomsen

Brødrene Thorsen nu autoriseret Agco-forhandler

Aftalen kom på plads ved årsskiftet, og den rutinerede afdelingsleder Lars Juul og hans medarbejdere er allerede i fuld gang med at sælge Massey Ferguson traktorer

Af
Lars Norman Thomsen

NIMTOFTE Der opstod et hul i markedet, da den autoriserede Agco-forhandler Jysk Maskincenter i Randers i efteråret 2017 gik konkurs. Sådan noget giver altid dønninger og rystelser.

Knap 40 medarbejdere mistede deres job. En af dem var Lars Juul, Kolind, 59, der med 40 års anciennitet, havde et stort og respekteret navn i branchen.

Hele servicecentret, lager, værksted, kontorer og butik fremtræder renskuret, nyrenoveret og i lyse farver, som meget godt symboliserer ånden hos Brødrene Thorsen I/S. Foto: Lars Norman Thomsen

Hele servicecentret, lager, værksted, kontorer og butik fremtræder renskuret, nyrenoveret og i lyse farver, som meget godt symboliserer ånden hos Brødrene Thorsen I/S. Foto: Lars Norman Thomsen

Nu er Lars Juul tilbage i det felt, som han behersker: Salg af Massey Ferguson traktorer med tilbehør til landbrug og erhverv.

Ved årsskiftet blev Brødrene Thorsen I/S, med en lang historie i Nimtofte, der går tilbage til 1960, autoriseret Agco-forhandler med henblik på, at dække det marked, som blev efterladt i et vacuum, da Jysk Maskincenter gik konkurs.

Lars Juul er afdelingsleder for det velassorterede og opgraderede servicecenter med butik, lager og værksted, som nu er blevet en fyldig del af Brødrene Thorsen I/S.

Tre fuldtidsansatte medarbejdere på lageret sørger for at have de rigtige varer på hylderne og til at finde de reservedele som kunder og kollegerne på værkstedet mangler.

Brdr. Thorsen I/S bliver i dag drevet og ledet af de to brødre Jørgen og Kristian Thorsen, som har hver deres arbejdsområde.

Jørgen Thorsen står for den daglige drift af Tirstrup Maskinstation og Kristian Thorsen for den daglige drift af Nimtofte Maskinstation.

Styrer selv dagligdagen

I alt seks tidligere medarbejdere fra Jysk Maskincenter har fået ansættelse i Nimtofte, og de repræsenterer en pæn portion knowhow, som gør, at det har været relativt nemt at få hele set up'et på plads, fortæller Steffen Thorsen, 35, søn af Kristian Thorsen.

Steffen Thorsen er uddannet maskinmester og har ansvaret for den daglige drift af biogas, varmeværk og projekter, som også er en væsentlig del af virksomhedsporteføljen hos Brødrene Thorsen I/S, der ud over det nævnte, omfatter landbrug, vognmandsforretning, entreprenørarbejde, VVS-autorisation og kloakmesterautorisation.

"Vi er reelt underlagt landets største forhandler af Agco-traktorer, Hjallerup Maskinforretning, men vi styrer selv vores dagligdag," fastslår Steffen Thorsen.

"Vi dækker 21 postnumre, og starten har været rigtig fin," supplerer Lars Juul.

"Vi har allerede solgt seks Massey Ferguson traktorer, og vi mærker generelt en stor interesse," siger Lars Juul, der veksler mellem kontoret og det at være opsøgende og kørende på landevejen, så han kan møde kunderne, hvor de har deres daglige arbejdsdag.

Lars Juul har store forventninger til, at han og hans medarbejdere kan tage over på Djursland, hvor Jysk Maskincenter slap.

"Vores 19 ansatte i servicecentret har en perfekt tilgang til arbejdet og kunderne, og der er en ånd i firmaet, som er meget stærk og som også smitter af på vores kunder. Vi holder, hvad vi lover, og det vil vi måles på," lover Lars Juul.

Brødrene Thorsen inviterer til Åbent Hus i det nyrenoverede og opgraderede servicecenter fredag 8. marts klokken 10.

Brødrene Thorsen I/S inviterer til Åbent Hus i det nyrenoverede og opgraderede servicecenter fredag 8. marts klokken 10, hvor det bliver muligt at hilse på Lars Juul og hans medarbejdere

Publiceret 05 February 2019 19:00