FI-udvalgsformand Kirstine Bille (SF) (th.) bakker op om de tanker, som skoleleder Birgitte Agersnap med opbakning fra sin skolebestyrelse har sat i søen i forhold til at præmiere dygtige elever. I midten borgmester Ole Bollesen (S). Foto: Lars Norman Thomsen

FI-udvalgsformand Kirstine Bille (SF) (th.) bakker op om de tanker, som skoleleder Birgitte Agersnap med opbakning fra sin skolebestyrelse har sat i søen i forhold til at præmiere dygtige elever. I midten borgmester Ole Bollesen (S). Foto: Lars Norman Thomsen

Bille: Hvorfor skal vi ikke kunne belønne dygtige elever i vores folkeskoler?

Marienhoffskolens særlige præmiering af dygtige elever i 9. årgang får opbakning fra udvalgsformand

Af
Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD "Jeg synes, det er i orden at give elever, der gør noget særligt og som gør sig umage et skulderklap. Ligesom vi påskønner og støtter, når børn og unge i kommunen gør sig umage og bliver dygtige til sport eller noget kreativt," skriver Kirstine Bille (SF), formand for Udvalget for familie og institutioner, i en mail til Lokalavisen.

Lokalavisen havde bedt om udvalgsformandens holdning til, at Marienhoffskolen på forsøgsbasis belønner dygtige unge på 9. årgang med madbilletter til boden og endog med deciderede pengepræmier til de fremmeste inden for særlige kategorier.

"Det skal også være smart at lære noget og være nysgerrig. Indtil nu har vores talentpulje i FI næsten kun været brugt til projekter, der har været med til at udvikle talenter.," skriver FI-udvalgsformanden videre.

"Det er, som Birgitte Agersnap (skoleleder på Marienhoffskolen, red.) selv udtaler, nok kontroversielt direkte at belønne elever med penge som præmie for opnåede resultater. Og jeg kan ikke på forhånd sige, hvordan udvalget vil se på Marienhoffskolens ansøgning til talentpuljen. Der er muligvis tale om en gråzone i forhold til beskatning og brug af kommunale midler, men det undersøges nærmere," skriver Kirstine Bille om forsøget med at drive folkeskole efter konkurrencestatens markedsorienterede principper.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

På tirsdagens møde i Udvalget for familie og institutioner blev Marienhoffskolens ansøgning om støtte fra talentpuljen afvist.

"Det skyldes, at kommunens jurister vurderer, at det ikke er lovligt i henhold til Kommunalfuldmagten* at bevilge penge til enkeltpersoner, som det jo ville blive i Marienhoffskolens tilfælde," fortæller Kirstine Bille.

Hun bakker fortsat skoleleder Birgitte Agersnap op:

"Det gør jeg bestemt, for jeg er helt enig med Birgitte Agersnap i, at børn går i skole for at blive dygtigere, og vi skal turde belønne de børn, der gør en indsats for at komme til at lære mere og vide noget mere. Så kan man diskutere, hvordan man gør det bedst, men det er godt, at vores folkeskolers ledere tydeligt fortæller børn og unge, at der skal hårdt arbejde til, hvis man vil være dygtigere," siger Kirstine Bille.

"Sådan har det bestemt ikke altid været, men det er fint at blive mindet om, at der bestemt ikke er noget forkert i at ville være dygtig i skolen, og at man gerne må belønne talenter i vores folkeskoler."

* Størstedelen af de kommunale opgaver er reguleret ved lov. Det gælder det sociale område, børnepasning, folkeskole, ældrepleje, sundhed, natur, miljø og planlægning. Kommunalfuldmagten er en samlebetegnelse for de ting, kommunen må gøre uden, at tingene er lovreguleret.

Publiceret 05 February 2019 23:19