En lastvogn fra Bulgarien ankom torsdag formiddag med materialerne til de nye klatrefaciliteter i Multihallen i Ryomgård. Privatfoto

En lastvogn fra Bulgarien ankom torsdag formiddag med materialerne til de nye klatrefaciliteter i Multihallen i Ryomgård. Privatfoto

Ny klatreklub: Ryomgård får sin klatrevæg i næste uge

IFM Klatreklub er nu klar til at etablere sine klatrefaciliteter i Multihallen i Ryomgård

Af
Martin Schultz

Efter to års arbejde kan bestyrelsen for IFM Klatreklub nu for alvor se frugten af indsatsen med at etablere klatrefaciliteter i Multihallen i Ryomgård.

Torsdag formiddag ankom nemlig en lastvogn fra Bulgarien med alle materialer, og mandag morgen begynder opbygningen af en højvæg og en bouldervæg i den ene ende af den nye Multihal, som er nabo til Midtdjurshallen i Ryomgård.

”Opbygningen forventes at vare godt otte dage. Bestyrelsen gør alt for at genere brugerne af hallen mindst muligt. Men det kan ikke undgås, at en indskrænkning af halgulvet er nødvendigt under opbygningen,” siger Dan E. Föh, som er formand for den nye klatreafdeling i IF Midtdjurs.

Støtte fra LAG Djursland

Klatrefaciliteterne i Multihallen kommer til at bestå af en højvæg op til 9 meter, og en bouldervæg på 4 meters højde. Hertil kommer det nyeste nye, et moon board, hvor den enkelte klatrer via en app vælger den rute, man ønsker at klatre. Når ruten er valgt, vil en lysdiode over det enkelte greb vise, hvilke greb man skal bruge i sin klatring.

Etableringen af klatrefaciliteterne blev mulig, da LAG Djursland sidste år gav et tilsagn om 340.000 kr. til projektet. Et tilsagn fra IFM Hovedafdeling omkring forstærkning af loftet over depotrummet i Multihallen, og assistance fra Djurslands Bank gjorde det derefter muligt for bestyrelsen at indgå en aftale med firmaet Gubbies om etablering af klatrefaciliteter i Multihallen.

Bestyrelsen for IFM Klatreklub vil så hurtigt som muligt melde ud, hvornår den officielle åbning af den nyeste idrætsaktivitet i Ryomgård finder sted.

Publiceret 04 February 2019 07:30