Benedicte Præstholm

Benedicte Præstholm

Søskendepar skriver salmer sammen

Mød Benedicte og Christian Præstholm ved søndagens gudstjeneste i Feldballe Kirke og efterfølgende omkring kaffebordet i 'Kostalden'

Af
Lars Norman Thomsen

Søskendeparret Benedicte og Christian Præstholm, der er henholdsvis teolog og musiker, har gennem de senere år bidraget til fornyelsen af den danske salmesang.

Søndag 3. februar medvirker begge ved gudstjenesten i Feldballe Kirke og det efterfølgende vintermøde i 'Kostalden'

Christian Præstholm

Christian Præstholm

Her fortæller de om deres salmer, deres inspirationskilder og deres tilgang til arbejdet med at skrive henholdsvis tekst og musik.

Benedicte Hammer Præstholm, cand.theol., ph.d, studielektor v. pastoralseminariet i Aarhus, foredragsholder, forfatter og salmedigter

Organist Christian Præstholm er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med debut fra solistklassen i 1999. Hertil kommer to års videregående studier i udlandet – hos professor Susan Landale i Paris, og hos David Titterington og Nigel Allcoat (improvisation) i London.

Christian Præstholm har givet talrige koncerter over hele Danmark og store dele af Europa, mest i egenskab af solist eller som kammermusiker, men også som orgelimprovisator, komponist og arrangør. Har skrevet og/eller arrangeret værker for kor, orgel, diverse solister og kammerensembler. Især hans mange orgelkoraler har vundet stor udbredelse og spilles i små og store kirker over hele landet.

Christian Præstholm er organist ved Sct. Mortens Kirke i Randers.

Både ved gudstjenesten og ved det efterfølgende foredrag bliver der mulighed for at synge nogle af parrets salmer, og alle er velkomne til at være med.

Søndagens gudstjeneste begynder klokken 14, og kaffebordet er dækket i 'Kostalden' umidelbart efter, klokken 15.

Publiceret 02 February 2019 12:24