Britt Bager. MF.

Britt Bager. MF.

Debat: En god folkeskole forudsætter glade børn og motiverede lærere

Af
Britt Bager

MF

politisk ordfører for Venstre

Djurs-kredsen:

"En god skolegang er én af de allervigtigste grundpiller i vores velfærdssamfund. Folkeskolen skal være en garant for, at vores børn dannes og trives samtidig med, at de får et godt fagligt niveau. På den måde sikrer vi, at vore børn får de bedste forudsætninger for at klare sig godt gennem livet.

Det glæder mig derfor, at et bredt flertal i Folketinget forleden blev enige om en aftale, der skal skabe en endnu bedre folkeskole med klarere rammer for den gode undervisning og et godt børneliv.

Vi har kigget folkeskolereformen fra 2013 efter i sømmene, fordi der var plads til forbedring.

Vi har givet reformen tid og plads til at virke, og nu har vi finjusteret den, så danske elever får en endnu bedre skolegang med mere faglighed, dannelse og frihed.

Med justeringen har vi eksempelvis indført kortere skoledage for børn i indskolingen. Faktisk har vi forkortet skoleugen med hele to timer og et kvarter. Det giver skolebørnene mere frihed til at deltage i flere fritidsaktiviteter efter skole, dyrke deres hobbyer og se deres kammerater. Desuden løfter vi elevernes faglige niveau, så de i fremtiden vil få flere timer i 2. fremmedsprog, billedkunst og historie. På den måde sikrer vi en bred dannelse, der skal give alle børn de bedste forudsætninger for et godt liv.

Der har i lang tid været behov for at skabe ro om folkeskolen. Forståeligt nok. For siden den tidligere regering med Mette Frederiksen i spidsen indførte folkeskolereformen, har der været for meget uro.

Det er desværre gået ud over børnene, og det kan vi ikke byde dem. For en god folkeskole forudsætter glade børn og motiverede lærere. Det kræver klare rammer og stabilitet, og det skaber vi med den nye aftale

Dét er velfærd."

Publiceret 01 February 2019 19:11