RYOMGÅRD: Turbo-trænere giver gode råd om fart i idrætten

IFM Fodbold inviterer fredag til åben træning med hurtighed og spurt som tema med Danmarks hurtigste fodboldspiller og hans sprintersøn som instruktører

Af
Af Martin Schultz

Hurtighed og fart er alfa og omega i fodbold og andre idrætsgrene, og derfor inviterer IF Midtdjurs’ fodboldafdeling alle interesserede trænere og idrætsudøvere til en særlig gang træning i sit Teknisk Fodbold Akademi med fokus på, hvordan fodboldspillere kan blive hurtigere, og hvordan man som træner kan gøre sine spillere hurtigere.

Og IFM Fodbold fået fat i to særdeles kompetente instruktører til at stå for træningen, for “hurtigløberen fra Heden”, fodboldspilleren Ove Hansen, og hans søn, sprintertalentet Simon Hansen, driver sammen firmaet run-faster.dk med speciale i at opøve hurtighed og spurtevner hos idrætsudøvere.

“Til vores Teknisk Fodbold Akademi på fredag bliver der både instrueret i, hvordan den enkelte spiller kan forbedre sin hurtighed, og hvordan man som træner kan gøre sine spillere hurtigere. Og der er på dette område meget overførselsværdi idrætsgrenene i mellem, så vi opfordrer også andre end fodboldfolket til at kigge forbi på AC Huse Park i Ryomgård fredag mellem kl. 16 og 18,” siger formand for IFM’s fodboldafdeling Lars Norman Thomsen.

En fodrap og spurtstærk angriber

“Turbo” er det kælenavn, som har knyttet sig til fodboldspilleren Ove Hansen, siden han i begyndelsen af 90’erne begyndte at spille på højeste niveau i Ikast FS. Det blev til mere end 500 kampe og mange mål i den bedste række for den spurtstærke angriber i Ikast FS og OB og to år i den bedste række i Østrig, inden Ove Hansen vendte tilbage og sluttede karrieren i Aarhus Fremad. Historien om den nu 53-årige Ove Hansen er en fortælling om fart, og lige til det sidste stod der stor respekt om den fodrappe angriber og hans talenter på fodboldbanen.

Med sig til Ryomgård har Ove Hansen sønnen Simon, som er 20 år og betragtes som et af de største sprinttalenter i dansk atletik. Han blev som 18-årig Danmarksmester på 200 meter og er nr. 3 på 100 meter. Han uddanner sig på et universitet i Washington DC på et 4-årigt scholarship i et for en atletikudøver optimalt træningsmiljø.

En anderledes træningsoplevelse

“Du skal komme med store øjne, stor nysgerrighed og øreflapperne slået ud. Koncentrationen skal være i top, og sørg for at være klædt fornuftigt på,” lyder rådet fra Ove Hansen til deltagerne og lover en meget anderledes træningsoplevelse.

Træningen er tiltænkt unge i aldersgruppen 10 til 16 år og interesserede trænere indenfor fodbold og andre relevante idrætsgrene.

Arrangementet foregår på kunstgræsbanen AC Huse Park på IF Midtdjurs’ idrætsanlæg i Ryomgård fredag fra kl. 16 til 18, og alle interesserede er velkomne til at deltage.

Syddjurs Kommune har bidraget med 2.500 kr. Til arrangementet.

Publiceret 30 January 2019 13:00