Malthe Thomsen, elev på Den Europæiske Filmhøjskole, døde forleden i en alder af blot 27 år. Foto: Takanobu Watanabe

Malthe Thomsen, elev på Den Europæiske Filmhøjskole, døde forleden i en alder af blot 27 år. Foto: Takanobu Watanabe

Mindeord: Malthe Thomsen

Ellen Riis, forstander for Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft, har på vegne af skolen fremsendt følgende mindeord om 27-årige Malthe Thomsen, der døde forleden:

"Et ungt filmisk talent døde i weekenden. Malthe Thomsen, vores ven, kammerat, elev på Den Europæiske Filmhøjskole var - med hans egne ord - i sit livs lykkeligste periode.

Malthe ville gøre en forskel med sine film. Han havde selv oplevet at stå foran kameraet og mærket den store betydning, det filmiske medie kan have, nu ville han introduceres til faget og selv arbejde videre med en vej som dokumentarist.

Malthe var et smukt og sensitivt menneske, som med nærvær og stor humor satte et stærkt aftryk hos alle på filmhøjskolen. I efteråret så alle eleverne sammen den prisbelønnede film False Confessions, hvor Malthe medvirker, og et stående bifald og rørende tilkendegivelser skabte en aften af magi, som styrkede både Malthe og alle os på højskolen.

Det er ikke naturligt at dø som 27-årig. Malthe var på vej, og hans mod på et nyt kapitel står som en inspiration for alle os, der fik lov til at lære ham at kende."

Publiceret 30 January 2019 13:30