Kolind-drengen Benjamin Hvidt har fået godt to år til at slå igennem for alvor i AGF. Foto: AGF

Kolind-drengen Benjamin Hvidt har fået godt to år til at slå igennem for alvor i AGF. Foto: AGF

Benjamin Hvidt tror på det store gennembrud i hvidt

Den tidligere ungdomsspiller i Kolind-Perstrup og AGF har mod på hinanden frem til udgangen af 2021

Af
Lars Norman Thomsen

KOLIND Den tidligere ungdomsspiller i Kolind-Perstrup, Benjamin Hvidt (årgang 2000), har forlænget sin aftale med AGF i yderligere to et halvt år, så parterne nu har papir på hinanden frem til 31. december 2021.

Den tidligere kontrakt stod til at udløbe til sommer.

Benjamin Hvidt skiftede fra Kolind/Perstrup IF (KPI) til AGF i 2012 som U12-spiller. Han startede i KPI i en alder af blot fire år. I klubben spillede allerede både hans far Henrik og storebror Sebastian.

"Jeg er rigtig glad for, at jeg har underskrevet en ny aftale med AGF, hvor jeg trives og udvikler mig godt som spiller. Det er rart, at det nu er faldet på plads, så jeg kan have fokus på opstarten og de kampe, der meget snart kommer," udtaler Benjamin Hvidt til AGFs hjemmeside.

Benjamin Hvidt har altid været forud for sin alder. Da han som 15-årig fik sin første ungdomskontrakt med AGF, spillede han allerede på U17 holdet.

Siden er er det blevet til en plads i AGF's Superligatrup. Dog har han primært spillet på U19 og på Reserveliga-holdet. Men efterhånden er det også blevet til kampe i både Superligaen og Sydbank Pokalen for Benjamin Hvidt, der fylder 19 år til marts og hedder Steenfeldt til mellemnavn.

"Det er hele tiden gået fremad i min tid i AGF og jeg føler også, at jeg er kommet tættere på Superliga-holdet. Derfor ser jeg også min fremtid i AGF, hvor mit mål er at blive ved med at levere gode præstationer på U19- og reserveholdet. Hvis jeg bliver ved med at holde et godt niveau til træning og i kampe, og gør mig godt bemærket hos træner-teamet på den plads, jeg spiller, så skal jeg nok få flere chancer i fremtiden," udtaler Benjamin Hvidt.

Hvidt fik kort efter sin 17 års fødselsdag debut på AGF's bedste hold den 6. april 2017. I alt er han noteret for seks optrædener på førsteholdet.

I alt er det indtil videre blevet til 28 kampe for diverse ungdomslandshold - fra U16 til U19 - for Benjamin Hvidt.

Kaisers støvle

Benjamin Hvidt modtog som førsteårs U17-spiller i AGF Børge Kaisers Sølvstøvle.

Børge Kaiser er et ikon i AGFs ungdomsafdeling som både træner og leder. Han sluttede næsten 50 års lederarbejde i 1991, hvor han var ungdomsformand.

Han døde 83 år gammel i 2002 – på en kampfri dag.

I motivationen for tildelingen af Børge Kaisers sølvstøvle til Benjamin Hvidt stod der:

"Børge Kaisers Sølvstøvle tildeles Benjamin Hvidt, der skiftede fra samarbejdsklubben Kolind-Perstrup IF til AGF i 2012. 16-årige Benjamin er en talentfuld central midtbanespiller, som er fast mand på U16-landsholdet, og på trods af, at han stadigvæk er 1. års U17-spiller, er han i denne sæson blevet rykket op på U19 Liga-holdet. Enkelte gange har han endda også trænet med Superliga-truppen. Hans uomtvistelige fodboldtalent kombinerer han med arbejdsomhed, lærevillighed, ydmyghed og tro på egne evner. En cocktail, der kan bringe Benjamin langt som fodboldspiller på højeste niveau."

Han er allerede godt i gang med at etablere sig på højeste niveau, og han har fået godt to år til at gennembryde lydmuren til en fast plads i AGFs startellever på permanent basis.

Publiceret 30 January 2019 14:30