Kolind/Midtdjurs deltog sidste år i Elite Cup hos U14 Piger. Holdet er med igen i år, nu som U15 Piger.

Kolind/Midtdjurs deltog sidste år i Elite Cup hos U14 Piger. Holdet er med igen i år, nu som U15 Piger.

Elite Cup for fodboldpiger: Se toppen af poppen i Rønde

Cremen af dansk ungdomsfodbold på pigesiden kommer til Rønde i den kommende weekend til Elite Cup. Blandt deltagerne er Kolind/Midtdjurs U15 Piger

Af
Lars Norman Thomsen

Den første weekend i februar er det fjerde gang, at elitestævnet for U14 til U16-fodboldpiger løber af stablen. Bag stævnet står aarhusianske VSK Aarhus, der nøjagtig som sidste år har valgt at afvikle elitestævnet med Rønde Idrætscenter som omdrejningspunkt.

I 2018 var det første gang VSK Aarhus Elite Cup blev afholdt i Rønde. Det var en stor succes.

"Faciliteterne skal være i orden, når så mange spillere, trænere, tilskuere og frivillige samles en hel weekend," siger stævnechef Niels Henrik Wulf, der ser frem til igen at se nogle af Danmarks dygtigste fodboldpiger i Rønde.

"I Rønde har vi fundet de perfekte rammer til at afvikle et udendørs fodboldstævne i høj kvalitet. Vi oplever stor velvillighed fra lokalsamfundet – skole, idrætscenter, efterskole og ikke mindst den lokale MENY støtter flot op. Og så er vi rigtig glade for kunstgræsbanens beliggenhed lige ved siden af Rønde Skole, hvor alle fodboldpigerne overnatter," fortæller Niels Henrik Wulf.

Mange frivillige

Elitestævnet er båret af mere end 75 frivillige – primært er det forældre fra VSK Aarhus, der trækker læsset og løser opgaver.

"I fællesskab gør vi alt, hvad vi kan for, at alle får en optimal oplevelse. Derfor forsøger vi også at lytte til deltagerne, udvide og udvikle vores stævne fra år til år," siger Niels Henrik Wulf.

"For eksempel har vi i år besluttet også at afvikle kampe på kunstgræsbanen ved Tirstrup Idrætsefterskole. Det sætter logistikken lidt mere på prøve, men vi har både busser og busplan klar. Gevinsten er, at vi har fået plads til et ekstra hold i turneringsplanen og ikke mindst, at alle hold får den samlede spilletid forlænget i forhold til tidligere år."

Storklubber på besøg

VSK Aarhus Elite Cup er en turnering med et højt sportsligt niveau. Den har efterhånden fået status som en ambitiøs træningsturnering i vintermånederne med besøg af storklubber som Fortuna Hjørring, Brøndby, Kolding Q og FC Nordsjælland. Klubberne bruger VSK Aarhus Elite Cup som optakt til turneringen, der venter forude.

I år har 17 hold og mere end 350 deltagere meldt deres ankomst. Deltagerne kommer fra hele landet, og de er i Rønde fra fredag eftermiddag til søndag eftermiddag.

Fakta om VSK Aarhus Elite Cup 2019

Datoer

1. - 3. februar 2019

Deltagere

Klubber i U14 rækken:

Brøndby IF, FC Nordsjælland, IF Lyseng, Haderslev FK, Roskilde Pigefodbold og VSK Aarhus

Klubber i U15 rækken:

Kolind/Midtdjurs, Hellerup IK, Fortuna Hjørring, Kolding Q og HEI/VSK Aarhus

Klubber i U16 rækken:

Brøndby IF, FC Nordsjælland, Team Viborg, Roskilde Pigefodbold, Kolding Q og VSK Aarhus

Turneringsplan

http://www.trackmyleague.com/web/da/cup/view?id=1388

Publiceret 29 January 2019 12:51