Temposætteren Mathias Nymark Rasmussen var godt spillende, da Nørre Djurs HK hentede sin anden sejr efter nytår i 2. Division. Foto: Nørre Djurs HK

Temposætteren Mathias Nymark Rasmussen var godt spillende, da Nørre Djurs HK hentede sin anden sejr efter nytår i 2. Division. Foto: Nørre Djurs HK

Divisionshåndbold: Henrik P. og Nymark satte fart i spillet i ny sejr til Nørre Djurs HK

Rutinerede Nicolaj Danefeld og Henrik Storm blev topscorere, da Nørre Djurs HK i 2. Division på udebane slog Nøvling IF med 29-25

Af
Martin Schultz

“Nørre Djurs HK spillede den flotteste halvleg i denne sæson.”

Det siger cheftræner for Nørre Djurs HK’s herrer i 2. Division Benny Nielsen, efter at han torsdag aften så sit hold besejre Nøvling IF med 29-25 efter 19-12 ved pausen på udebane i Gistruphallen ved Ålborg.

Gæsterne fra Nørre Djurs HK fik en forrygende start på kampen og var efter fem minutter foran med 5-2. Nøvling IF var midt i 1. halvleg med i kampen igen ved stillingen 11-10 til Nørre Djurs HK, men frem mod halvleg stak gæsterne totalt af fra hjemmeholdet og førte med 19-12 ved pausen.

“Det var Nøvling IF, som tilføjede os det første nederlag i vores femte kamp i 2. Division i efteråret. Det er et udmærket hold, og de havde ovenikøbet gravet den tidligere ligaspiller Claus Kjeldgaard med en fortid i Mors-Thy Håndbold og Sønderjyske frem til denne kamp. Men vi har arbejdet med at holde fokus på vores eget spil, og vi kom rigtig godt fra land. Vi havde meget aggressivitet i vores forsvarsspil, og det var godt at se, at vi kunne holde vores modstander fra fadet. I vores angrebsspil var Mathias Nymark Rasmussen og Henrik Pedersen enormt dygtige til at sætte tempo og de to blev kampafgørende, selvom de ikke scorede nogen mål,” fortæller cheftræner Benny Nielsen. Især Nikolaj Moll Larsen, Mikkel Milling og Nicolaj Danefeld Hansen nød godt af temposætteres oplæg.

Kristoffer Petersen viste klassen

Kasper Kolstrup Møller stod forrygende på mål, da Nørre Djurs HK forrige lørdag nedsablede Viborg HK med 26-10. Men cheftræner Benny Nielsen forstår at sætte sine målmænd op, og i kampen mod Nøvling IF stod Kristoffer Petersen på mål fra start.

“De to målmænd er vant til at blive hundset rundt med, og denne gang var det Kristoffer, som med 13 redninger og god gejst viste klassen og stod hele kampen,” siger Benny Nielsen.

Efter pausen fortsatte Nørre Djurs HK de gode takter, selv om hjemmeholdet ved at sætte en anden målmand ind fik skabt lidt udfordringer for gæsterne.

“Men der gik ikke panik i vores spillere på noget tidspunkt, og vi havde de værktøjer, der skulle til for at køre en komfortabel sejr hjem. Vi var foran med 24-16 efter 40 minutter og førte med 26-19 efter 50 minutter. Vores rollefordeling fungerede på holdet, og Henrik Pedersen skabte stabilitet og hans ro smittede af på de øvrige spillere. Også Rasmus Secher Eldrup pg Rasmus Dalsgård Lund var stærkt spillende, og Nikolaj Moll Larsen leverede en flot indsats med spektakulære aktioner. Vi har en bred trup, og jeg synes vi for første gag virkelig oplevede holdet fungere som en enhed,” siger Benny Nielsen om indsatsen mod Nøvling IF.

Skal score på flere chancer

Forsvarsspillet fungerede mod Nøvling IF, og også angrebsspillet var ifølge Benny Nielsen på et meget fornuftigt niveau.

“Men vi skal score på lidt flere chancer, og det skal være vores indsatsområde i den kommende tid,” siger Benny Nielsen.

Med storsejren over Viborg HK på hjemmebane og den komfortable udesejr over Nøvling IF har Nørre Djurs HK lagt fint fra land efter julepausen, selv uden profilen Bryan Mathew Odour, som fik foranlediget to kampe flyttet i begyndelsen af januar på grund af hans optræden på Kenyas landshold. Bryan er tilbage i Danmark, men er ikke trådt ind på holdet endnu.

Næste udfordring for Nørre Djurs HK bliver kampen næste lørdag på udebane mod HEI.

“HEI er et hold med mange unge spillere, og der venter os og tilskuerne en spændende kamp,” siger Benny Nielsen.

Kampfakta:

2. Division Herrer, Pulje 1

Nøvling IF - Nørre Djurs HK 25 - 29 (12 - 19)

Torsdag 24. januar kl. 20.00 i Gistruphallen, Gistrup

Målscorere:

  Nicolaj Danefeld Hansen: 7 (1) mål

  Henrik Storm Pedersen: 6 (2) mål

  Simon Søgaard Jensen: 5 mål

  Simon Østergaard: 3 mål

  Rasmus Dalsgård Lund: 3 mål

  Mikkel Milling: 2 mål

  Rasmus Secher Eldrup: 2 (1) mål

  Nikolaj Moll Larsen: 1 mål

Publiceret 29 January 2019 12:19