Organist Anita Hyldgård Samsing inviterer til vinterkoncert på søndag i Marie Magdalene Kirke

Organist Anita Hyldgård Samsing inviterer til vinterkoncert på søndag i Marie Magdalene Kirke

Ny organist giver koncert i Marie Magdalene Kirke

Anita Hyldgård Samsing, nyansat organist ved Maria Magdalene, Koed og Pindstrup Kirker, præsenterer sig ved søndagskoncert sammen med mangeårig musikalsk partner

Af
Lars Norman Thomsen

Vinterkoncert er det rigtige ordvalg og i tråd med, at det er blevet hvidt derude, når organisten og pianisten Anita Hyldgård Samsing, til daglig organist ved Maria Magdalene, Koed og Pindstrup Kirker, søndag eftermiddag inviterer til musikalsk komsammen i det varme og smukke kirkerum i Marie Magdalene Kirke.

Hun har inviteret violinisten Bjarne Hansen med til koncerten, og det er ikke en tilfældighed, fordi de to kender hinanden fra Fyn.

De har i deres mangeårige musikalske samarbejde givet talrige koncerter. Ved søndagens koncert præsenterer de en bred vifte af musik fra den tidligste barok til folkemusik og musik fra vor tid.

"Bjarne Hansen er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium hos Peder Elbæk samt i Tyskland og Italien. Han beklædte i mange år koncertmesterpladsen i Odense Symfoniorkester, og har gjort sig gældende indenfor mange forskelligartede musikalske genrer," fortæller Anita Hyldgård Samsing.

Hun har været solist med Odense Symfoniorkester, har spillet talrige koncerter som pianist, er modtager af diverse legater og vinder af Steinway-konkurrencen.

Lysene tændes i Marie Magdalene Kirke klokken 16, og der er gratis adgang.

Publiceret 26 January 2019 13:00