Jane Christensen klar til at bringe Konservative Syddjurs mere frem på landkortet. Arkivfoto

Jane Christensen klar til at bringe Konservative Syddjurs mere frem på landkortet. Arkivfoto

Toppen deltog ikke i konservativ generalforsamling

Djurskredsens spritnye folketingskandidat, Jane Christensen, tager over efter afbudsramte Gustav Bielefeldt som lokalformand i Syddjurs

Af
Lars Norman Thomsen

LOKALPOLITIK Der kommer nye boller på suppen, hvis den nyvalgte formand for Konservative Syddjurs, 49-årige Jane Christensen, Hornslet, formår at leve op til de ambitioner, som hun går til formandshvervet med.

Hendes forgænger, Gustav Bielefeldt, Pindstrup, havde også store ambitioner, da han for et år siden fik formandsposten, men hurtigt måtte erkende, at han efter en kickstart af lokalforeningen, der ville noget, ikke kunne få bukserne til at holde.

"Jeg ser min formandstid som noget længerevarende, og jeg har erfaringer fra min tid i lokalbestyrelsen i Randers med at få tilført noget gejst til en usynlig lokalforening," siger Jane Christensen, som flyttede fra Randers til Hornslet 1. juli 2017.

I løbet af mindre end et halvt år har hun i den grad formået at slå sit navn fast i konservative kredse på Djursland: Folketingskandidat og kandidat til Europaparlamentsvalget, og nu lokalformand i Syddjurs.

"Jeg ved godt, at jeg presser mig selv ved at love mere synlighed om Konservative Syddjurs, men det er det, jeg vil og som jeg vil bedømmes på, når jeg forhåbentlig skal genvælges om et år på generalforsamlingen."

Toppen udeblev

Onsdagens generalforsamling på Det Gamle Posthus i Ryomgård fik et bizart og usædvanligt forløb, idet både formand Gustav Bielefeldt og næstformand Kirstine Kahr Kvorning, Grønfeld, ikke deltog.

Førstnævnte måtte melde forfald om eftermiddagen på grund af et ekstraordinært bestyrelsesmøde i Ulfborg i relation til hans daglige hverv som skovfoged.

Ifølge Jane Christensen lykkedes det at gennemføre generalforsamlingen alligevel i henhold til vedtægterne. Gustav Bielefeldt fortsætter som menig i bestyrelsen, mens Kirstine Kahr Kvorning ikke er med mere.

"Bestyrelsen mødes første gang mandag (21. januar, red.), hvor vi skal snakke om, hvad vi gerne vil," siger Jane Christensen.

"Jeg skal selvfølgelig ikke komme som en anden hvirvelvind og vende op og ned på alting, men jeg håber, at vi kan få lavet en plan for, hvad der skal ske frem til næste generalforsamling. I min tid i Randers var jeg med til at lave forskellige arrangementer, bl.a. med Naser Khader, som var godt besøgte, og noget lignende skal vi have gang i her i Syddjurs."

Klar til valg

Men ellers står det forestående folketingsvalg helt øverst på Jane Christensens dagsorden.

"Jeg regner da med at blive valgt ind," griner hun, der læser Ernæring på VIA University College og skal i gang med at skrive sin afsluttede bachelor-opgave.

Jane Christensen ved selvfølgelig godt, at der skal mere end et mirakel til at komme blandt de 179 på Christiansborg.

For hende handler valget og valgkampen primært om at øge kendthedsgraden på Djursland til politikeren Jane Christensen.

Lokalformand i Norddjurs, Arne Holm Hansen, Auning, er hendes kampagneleder med opbakning fra en lille stab af konservative i begge Djurslands kommuner.

"Jeg har også et kampagneteam i Randers, som hjælper mig, så min organisation er på plads," lover Jane Christensen, der fik konservativ partibog i foråret 2014 umiddelbart efter kommunalvalget i november 2013.

Publiceret 23 January 2019 19:30