Strik til Hjemløse er et civilsamfunds-initiativ, som fortjener stor opbakning I en verden, som krakelerer alt for mange steder.”There is a crack in everything. That’s how the light gets in” (Der er en sprække i alting. Det er sådan, lyset kommer ind.)

Strik til Hjemløse er et civilsamfunds-initiativ, som fortjener stor opbakning I en verden, som krakelerer alt for mange steder.”There is a crack in everything. That’s how the light gets in” (Der er en sprække i alting. Det er sådan, lyset kommer ind.)

Strik til Hjemløse - hop med på vognen

Foredrag i konfirmandstuen i Marie Magdalene om Kirkens Korshærs arbejde med vægt på Strik til Hjemløse ved Tove Mikkelsen Rønde

Af
Lars Norman Thomsen

En gruppe lokale damer har gennem det seneste år forsynet deres tre lokale kirker, Marie Magdalene Kirke, Pindstrup Kirke og Koed Kirke, med dåbsklude til alle døbte i de tre kirker.

"Strikkeriet startede i efteråret 2017 med et lager af klude til 2018, efterfølgende blev lageret fyldt op i efteråret 2018. På dette tidspunkt blev der også taget initiativ til at præsentere dåbskludene med de forskellige motiver for andre interesserede. Der blev fremstillet en opslagstavle ophængt i våbenhuset i Marie Magdalene Kirke, så alle interesserede nu kan se, hvad en dåbsklud egentlig er," fortæller Helle Degn, Ryomgård, som sammen med Helga Simonsen, ligeledes Ryomgård, er initiativtager.

Hele ideen bag dåbsklude er, at der til hver dåb bruges en af de strikkede klude, som hver især er forsynet med et motiv knyttende sig til dåben. Dåbsbarnet får så sin egen klud foræret som et minde om dagen.

Strik til hjemløse

Der har imidlertid været stor interesse for at fortsætte strikkeriet resten af året med andre formål for øje, som strikning af huer, sokker, vanter og lignende gode sager til hjemløse.

Andre steder, både lokalt og på landsplan, foregår det allerede. Derfor har Helle Degn og Helga Simonsen taget kontakt til Kirkens Korshær, som fordeler huer, sokker og vanter til de hjemløse

For at høre mere om, hvordan dette arbejde foregår, har de lokale strikkedamer inviteret en af initiativtagerne fra en lignende gruppe i Thorsager-Rønde området, Tove Mikkelsen, som ligeledes har været leder af Kirkens Korshær i Aarhus til at komme og fortælle om Korshærens arbejde og behovet for hjælp.

Hun kigger forbi konfirmandstuen i Marie Magdalene tirsdag 22. januar kl. 14.30 i konfirmandstuen. Herefter vil der være strikkeeftermiddag hver anden tirsdag eftermiddag i konfirmandstuen klokken 14.30-16.30 i lige uger.

Publiceret 18 January 2019 17:30