Ann-Mette Elten vil sandsynligvis divertere publikum ved søndagens koncert i Ebeltoft Kirke med klassiske sange fra sit album ’Adagio’. For eksempel klassiske arier som ’O Mio Babbino Caro’ og ’Pie Jesu’

Ann-Mette Elten vil sandsynligvis divertere publikum ved søndagens koncert i Ebeltoft Kirke med klassiske sange fra sit album ’Adagio’. For eksempel klassiske arier som ’O Mio Babbino Caro’ og ’Pie Jesu’

Koncert med 'Hjem til Aarhus' sangeren Ann-Mette Elten

Lions Club Juliane inviterer til kirkekoncert i Ebeltoft Kirke på søndag

Af
Lars Norman Thomsen

EBELTOFT Ann-Mette Elten er født og opvokset i Aalborg, hvor hun blandt andet i nogle år var musikant hos Frelsens Hær.

Efter en musiksproglig studentereksamen rejste hun til Århus, hvor hun begyndte at læse kristendomskundskab og dansk på universitetet.

Samtidig modtog hun undervisning på Jysk Musikkonservatorium og var blandt andet med i Det Jyske Kammerkor, Jysk Akademisk Kor og Det Danske Kammerkor.

Sammen med sin kæreste Niels Kirkegaard dannede hun bandet På Slaget 12. Kirkegaard skrev sammen med sin kammerat, Jens Folmer Jepsen, sangen 'Hjem til Aarhus' i starten af 1980'erne.

En fængende popmelodi tilsat en mundret og optimistisk kærlighedstekst forfattet af Jepsen, cand.phil. i nordisk litteratur fra Aarhus Universitet (1986) og direktør 2006-2015 for Aarhus Festuge, plus en guitarsolo spillet af Peter Matthäi, så var lykken gjort.

Herfra udviklede det sig for bandet og Elten, der i en moden alder også har testet sin stemmes muligheder og fylde i et kirkerum med salmer og sange, der passer i sammenhængen.

Søndag i Ebeltoft

Søndag eftermiddag giver Ann-Mette Elten koncert i Ebeltoft Kirke.

Det er Lions Club Juliane som arrangerer.

Efterfølgende er der kaffebord i Sognegården, hvor man kan lade koncerten bundfælde sig over en god kop kaffe og et udvalg af hjemmebagte kager.

Lions Club Juliane håber på god opbakning, dels for at nyde koncerten, dels for at hjælpe med at skabe et overskud, som klubben vil bruge på humanitære formål lokalt, nationalt og internationalt.

Overskuddet ved søndagens koncert går specifikt til forebyggelse af mæslinger.

Billetter kan købes hos Modehjørnet og Artiskokken - samt på www.lionsjuliane-nemtilmeld.dk.

Koncertbilletten koster 200 kroner og kaffebord i Sognegården 50 kroner.

Publiceret 18 January 2019 16:30