Rasmus Jordt og Johanna Apelgren danner tilsammen Apelgren Jordt Coffee. Et kafferisteri, der til foråret åbner også som café på havnen i Ebeltoft. Foto: Stine Østergaard

Rasmus Jordt og Johanna Apelgren danner tilsammen Apelgren Jordt Coffee. Et kafferisteri, der til foråret åbner også som café på havnen i Ebeltoft. Foto: Stine Østergaard

Hundeglade kafferistere flytter ind i den gamle fiskeauktion

Rasmus Jordt og Johanna Apelgren elsker at nørde kaffe. Den glæde vil de gerne dele og åbner kaffebar, -risteri og skole på havnen – også for ikke-nørder

Af
Stine Østergaard

EBELTOFT "Det findes mange sådan speciality kaffe-steder efterhånden. Men der kan man godt blive helt intimideret. Det her skal være en kaffebar, hvor man godt tør bede om mælk i kaffen," fortæller en storsmilende Johanna Apelgren i blæsevejr på det aller nederste af Stokfletshvej på havnen i Ebeltoft.

Her er den gamle fiskeauktion ved at blive renoveret. Til foråret flytter Apelgren Jordt Coffee ind i en del af bygningen. Her skal være kafferisteri og café og plads til kaffeskole også.

Kærlighed til kaffe

Johanna Apelgren elsker og har arbejdet med kaffe som barista i restaurationsbranchen i omkring ti år ved siden af sine studier og arbejde inden for tekstil. Hendes kæreste Rasmus Jordt er også barista og har vel næsten fået den sorte drik ind med modermælken. Han født og opvokset i Afrika, hvor han gik i skole midt i en kaffeplantage. Derudover har han også mange års erfaring fra restaurations- og kaffe branchen.

Den glæde ved kaffe vil de gerne dele med ebeltoftere med en uhøjtidelig kaffebar, hvor kærligheden til kaffen ikke bliver målt i, hvor meget man ved om den.

Risteriet kommer også til at være i lokalerne og med en gårdhave til. Der vil blive afholdt kurser i kafferistning for dem, der er interesserede, og måske også en masse andet.

"Selvom vi ved en masse om kaffe kan vi også blive ved med at lære. Derfor håber vi, at der kan blive undervisning på kryds og tværs af fag og aldre," siger Rasmus Jordt, der føler sig rigtig godt taget imod af sine naboerhvervsdrivende.

Et stop på gåtursruten

Placeringen på havnen er ikke tilfældig. Johanna og Rasmus har bevidst fravalgt Adelgade-miljøet, men i stedet valgt den gamle fiskeauktion, som ligger på manges gåturs- og hundelufterute.

Og hunde skal være velkomne – man skal kunne købe et klippekort, hvor man får en kop kaffe og en hundekiks. I det hele taget håber de to at kunne inddrage lokalområdet meget. Opbakningen har de også brug for. De har startet en indsamling på boomerang.dk for at få kapital nok til at starte op – pengene får man tilbagebetalt i kaffe.

De synes selv, at kafferisteriet og caféen passer godt ind i Ebeltoft, som er en by med fokus på godt håndværk. Selv er de tilflyttere.

Johanna Apelgren flyttede til Ebeltoft for fire år siden fra Sverige for at arbejde på Kvadrat. Rasmus Jordt har boet i Aarhus, man ham fik hun lokket med til Ebeltoft. Ikke mindst for at få plads til deres nu to gadehunde. Den ene af dem har endda lagt ansigt til Apelgren Jordt Coffees logo.

Åbner til foråret

Til marts er der DM i kaffe. Håbet er, at de umiddelbart derefter kan slå dørene op til den nye café.

"Det er vigtigt for os, at det i hvert fald bliver klart inden påske. For det er de lokale og ikke turisterne, som vi ser som vore vigtigste kunder," siger Rasmus Jordt.

Publiceret 05 January 2019 08:00