Peter Møller (tv.) giver en hånd med i seniorafdelingen i IF Midtdjurs i den kommende sæson og er endvidere sammen med Jakob Olesen (i midten) og Helge Rasmussen og andre frivillige 'seniorer' med til at passe klubbens baneanlæg og kunstgræsbane. Arkivfoto: Martin Schultz

Peter Møller (tv.) giver en hånd med i seniorafdelingen i IF Midtdjurs i den kommende sæson og er endvidere sammen med Jakob Olesen (i midten) og Helge Rasmussen og andre frivillige 'seniorer' med til at passe klubbens baneanlæg og kunstgræsbane. Arkivfoto: Martin Schultz

Seriefodbold: Kendt ansigt giver en hånd med i seniorafdelingen i IF Midtdjurs i 2019

Trænerstaben er på plads i IF Midtdjurs, hvor den tidligere klubhusbestyrer Peter Møller skal hjælpe med at holde gang i seniorfodbolden i Ryomgård

Af
Martin Schultz

seniorer Der fattes seniorspillere i flere serieklubber på Djursland, og der skal gøres en ekstra indsats for at holde fast i og motivere spillerne til at møde op til træning og kamp.

Den erkendelse tager IF Midtdjurs nu konsekvensen af og får i den kommende sæson hjælp fra et af de kendte ansigter i netværket omkring klubben. Den tidligere klubhusbestyrer Peter Møller har nemlig givet tilsagn om at være koordinator og bindeled i klubben for at fastholde spillerne på klubbens seniorhold.

”Peter Møller er en vellidt person i klubben med et stort kendskab til mange spillere, så han vil være en god motor i arbejdet med at holde spillerne til truget,” siger formand i IF Midtdjurs’ fodboldafdeling Lars Norman Thomsen, Ryomgård.

Peter Møller skal i sin nye rolle bakke op om den faste trænerstab på klubbens seniorhold i klubben. Jesper Bager fortsætter som træner for Serie 3 holdet med Klaus Fanø som holdleder, og Frank Dichmann vil med Jan ”Spon” Toft som holdleder stå for Serie 5 holdet, der er nedrykker fra Serie 4.

”Seniortrænerne arbejder lige nu ud fra en liste med 37 spillere til de to hold, men vi afsøger naturligvis også mulighederne for også at stille et Serie 6 hold og et 7-mands hold,” siger Lars Norman Thomsen, der glæder sig over, at der hver torsdag kl. 20 samles tre-fire håndfulde spillere, oldboys, seniorspillere m.fl. for at svede i fem kvarter med spil til to mål.

Et generelt problem

Med Peter Møller i en ny rolle som koordinator håber bestyrelsen i IF Midtdjurs’ fodboldafdeling at dæmme op for det frafald, der er et generelt problem for seriefodbolden ikke blot på Djursland, men over hele landet.

”I Norddjurs kan vi se, at antallet af tilmeldte hold er faldet fra 33 til 23 fra 2005 til 2017, og i Syddjurs faldt antallet af hold fra 22 i 2005 og til 13 i 2013, men er heldigvis steget til 19 frem til 2017,” fortæller formand for DBU Jyllands seniorudvalg, Lene Bengtsson, Silkeborg.

”Mange unge forlader lokalområdet for at uddanne sig i de store byer. Kravene til de unge har ændret sig, og mere fleksible, individuelle fritidsaktiviteter trækker i de unge. Men vi håber, at Peter Møllers indsats sammen med trænernes og holdledernes arbejde kan være med til at styrke det fællesskab, som en holdsport som fodbold kan tilbyde vores seniorspillere,” siger fodboldformand Lars Norman Thomsen, IF Midtdjurs.

Skal være et bindeled

Den 68-årige Peter Møller er en kendt skikkelse i idræts- og fritidslivet i Ryomgård, ikke mindst fra sine godt 25 år som bestyrer af klubhuset på IF Midtdjurs’ anlæg.

Siden Peter Møller gik på efterløn for lidt over seks år siden, har han været dynamoen i oprettelsen af den lokale bogcafé på det gamle posthus i Ryomgård og været med til at lave kulturarrangementer på stedet. Han er en fast del af et hold af frivillige, som vedligeholder idrætsanlægget, og siden den nye kunstgræsbane AC huse Park blev åbnet i sommer, har han sammen med Helge Rasmussen og Børge Rasmussen stået for vedligeholdelsen og pasningen af kunstgræsbanen. Peter Møller er også medlem af kunstgræsbanens bestyrelse. Tidligere på året var Peter Møller initiativtager til blandet idræt for de 60+ seniorer, som nu hver onsdag formiddag mødes i den nye Multihal i Ryomgård.

Som koordinator for seriefodbolden skal Peter Møller være bindeled mellem bestyrelsen, trænerne og spillerne i seniorafdelingen.

”Jeg skal være en kontaktperson, som kan have en positiv indflydelse på spillernes engagement og lyst til at møde op til træning og kamp. Vi skal ikke tabe spillerne, og her kan jeg måske tage en snak med dem. Jeg kender de fleste og kan også hjælpe med at samle spillere, når holdene i de lavere rækker skal spille kamp,” siger Peter Møller.

IF Midtdjurs’ seniorafdeling holder nytårsappel lørdag 2. februar kl. 14.00.

Publiceret 03 January 2019 09:37