Lokalt islæt i Skagen-musical

Kinne Lucas, født og opvokset i Ebeltoft, medvirker i sommerens opsætning af Lyset over Skagen

MUSICAL Med elleve nye skuespillere, er holdet nu sat til Lyset over Skagens premiere i efteråret 2019. Tidligere på året afslørede Danske Musicals de syv hovedrolleindehavere, som skal portrættere de berømte Skagensmalere. De nye spillere indtager rollerne som kunstnere og bohemer, som fiskermænd og vaskekoner og frihedssøgende ungesvende.

Blandt disse er altså 36-årige Kinne Lucas fra Ebeltoft, som er med til at skabe den autentiske og særlige stemning af livet i Skagensmalernes tid.

Hun kommer i fornemt selskab med erfarne musicalkunstnere som Tomas Ambt Kofod, Nicoline Siff Møller, Jesper Lundgaard, Anders Bircow og Joachim Knop i den fængende fortælling om de verdensberømte Skagensmalere.

Debut som Gulnare

Kinne Lucas er uddannet musical-performer fra Det Danske Musicalakademi i Fredericia i 2008. En tre og et halvt år lang uddannelse, men i virkeligheden kan man sige, at hun gik i gang allerede som barn. Hun begyndte i 0. klasse på Skelhøjeskolen. Som så mange andre børn med skuespil, cirkusforestillinger eller en lille sang for familien og gæsterne, men i modsætning til de fleste andre, så fortsatte hun.

"I skoletiden var jeg så heldig at støde på nogle engagerede lærere, så jeg fik mulighed for at fortsætte med at spille teater. I de små klasser havde vi en klasselærer, der spillede, så der var et klaver i klasselokalet og indimellem tog vi en pause og sang en sang. Jeg vil ikke sige, at det var dét, der gjorde forskellen, men det nærede i hvert fald den interesse, jeg i forvejen havde," fortæller Kinne Lucas i en pressemeddelelse.

Undervejs spillede hun Gulnare i Skelhøjeskolens opsætning af Aladdin og siden medvirkede i alle de forestillinger, skolen og senere gymnasiet i Rønde kaldte sammen til.

Et kærlighedsdrama

Lyset over Skagen er fortællingen om en af de vigtigste epoker i dansk kulturhistorie, hvor kunstnere søgte til Skagen for at forevige det stærke lys og den storslåede natur i deres malerier. Her på toppen af Danmark møder vi ægteparret Marie og P.S. Krøyer, som lever et kunstnerliv sammen, lige indtil den svenske komponist Hugo Alfvén melder sin ankomst.

Musicalen udspiller sig omkring det forrige århundredeskifte, og fortæller gennem smukke scener og romantiske ballader om trekantsdramaet mellem de prominente kunstnere, men også om en periode i kulturhistorien, som stadig i dag beundres verden over.

En genistreg nyopføres

Kærlighedsfortællingen sat under Skagens stærke lys bjergtog allerede publikum tilbage i 2007, da musicalen havde urpremiere med en udsolgt danmarksturné. Musicalen udløste dengang anmeldelser med rosende ord som ”genistreg” (Ekstra-Bladet) og ”den bedste nye, danske musical i mange, mange år”(Jyllands-Posten).

I 2019 er den hædrede instruktør Daniel Bohr tilbage i instruktørstolen, og får denne gang selskab af velkendte ansigter fra forestillingen i 2007, samt nye erfarne kræfter.

Lyset over Skagen får premiere den 1. august 2019 og spiller i løbet af sin Danmarksturné i Ceres Park & Arena Aarhus fredag den 20. september 2019.

Publiceret 31 December 2018 15:00