Foto: Andersen Winery

Foto: Andersen Winery

En anderledes nytårsmenu

Mangler du stadig at få det sidste på plads til nytårsmenuen? Hvad med at prøve et lidt anderledes og lokalt twist

Af
Stine Østergaard

Til nytårstalen

Pressefoto

Pressefoto

Skal kransekagen have konkurrence som nytårets bedste hapser? Heine Max Olesen producerer i Grenaa sine tangchips, som fås i tre forskellige smagsvarianter. Hvis du gemmer posen kan du få dine gæster til at gætte, hvad chipsene er lavet af. Det kan de garanteret ikke!

Til bordpynten

Foto: Mols Bolsjer

Foto: Mols Bolsjer

Et farverigt eller sølvglitrende bord er ofte et klassisk look til nytårsaften. Det farverige indslag kan sagtens være en del af menuen også! Du kan for eksempel udvælge dig dine yndlingsfarver hos Mols Bolsjer og strø dem ud over bordet eller fylde i store glaskrukker, som man kan snuppe et lille bolsje af, når man lyster. Skal der være lidt nytårsløjer indblandet, så køb nogle af de stærke med chilismag. De er heldigvis også rigt gode, men stærke nok til at man får sig en lille overraskelse, når man putter bolsjet i munden.

Til hovedretten

Mostphotos

Mostphotos

Skal der kød på menuen, men rækker fantasien ikke længere end til det, der plejer at være på bordet, har gården Stenmalt i Ørsted et godt og sjovt alternativt. I gårdbutikken, der har åbent efter aftale, kan man købe gedebove, køller, hakket kød, ryg, lever og hjerte, frankfurtere på frost, spegepølse, gedefriskoste naturel eller med hvidløg /ramsløg, gedeoste i saltlage og gederulle og gede-hakketkød på frost. Deres produkter bliver også solgt ved Gårdbutik Fru Hansen ved Assentoft og Høbjerg Cafe og Gårdbutik. Kontaktoplysninger samt opskrifter kan findes på stenmalt.dk.

Til klokken 12

Når rådhusklokkerne ringer er det tradition, at man skåler i at glas champagne. Men andre typer boblevand kan altså også godt give aftenen et ekstra pift. Hos Andersen Winery er der lidt forskelligt at vælge imellem. Discover er navnet på den med lavest alkoholprocent, som også er god som velkomstdrink – det bliver den brugt til på toprestaurenten Geranium. Ingrid er en tør æblevin, der minder om crement og kan også sagtens bruges til forretten. Ben A er oplagt til kransekagen. Den er lavet på solbær og er både et farverigt og friskt pust til det klassiske nytårsopsæt.

Til festen

Når middagen er overstået, og baren åbner, har Ebeltoft Gårdbryggeri et godt bud på en forfriskende drink som ledsager til nytårsfesten. Gårdbryggeriets sodavand går godt i spænd med en gin, og hvis man endda finder en rabarbergin, har bryggeriets rabarbersodavand fundet sin perfekte partner. Lime- og myntesodavanden kan mixes med en rom og udgøre et alternativ til den klassiske mojito, og når det er tid til at lukke festen, anbefaler Ebeltoft Gårdbryggeri den sprøde og forfriskende øl 'Helles' til at sende gæsterne godt ind i det nye 2019 og hjem i seng.

Foto: Ebeltoft Gårdbryggeri

Foto: Ebeltoft Gårdbryggeri

Publiceret 30 December 2018 13:42