ANNONCE

Så billigt er det at flyve ud i verden

Mens priserne stiger i det meste af samfundet, så falder priserne på flybilletter, og det koster efterhånden ikke så meget at rejse ud i verden. Vil du til Dubai, Bangkok, Sydney, Beijing eller måske til Rom eller Berlin – så kan flybilletterne være billigere, end du tror.

Via Dansk Flyprisindex - der hver måned siden 2009 har tjekket priserne på flybilletter til 20 af danskernes mest populære rejsemål - giver vi dig her gode priser og inspiration til den næste rejse.

Dansk Flyprisindex er udgivet at prissammenligningstjenesten Travelmarket.dk, og når du skal lede efter de billige flybilletter, der skrives om i denne artikel, så start din søgning på Travelmarket.dk.

Det er billigt at flyve til Asien
Dansk Flyprisindex tjekker flypriser til 4 forskellige rejsemål i Asien. Via indekset kan du følge prisudviklingen til Bangkok i Thailand, Beijing i Kina, Tokyo i Japan og Dubai i De Forenede Arabiske Emirater. Fælles for alle byerne er, at priserne på flybilletter er faldet støt og roligt siden 2009 – og at priserne bliver ved med at falde.

I 2018 og sikkert også i 2019 kan man flyve til Dubai og opleve den moderne storby i ørkenen fra cirka kr. 1.600, til Bangkok for at se gyldne templer og paradisstrande fra cirka kr. 2.559, til den kinesiske hovedstad Beijing for mindre end kr. 3.000, og til den supermoderne storby Tokyo for lidt mere end kr. 3.000.

Vælger du at tage til Bangkok, vil du endda møde et prisniveau, der er meget lavere end i Europa. En ferie i Thailand behøver derfor ikke at være dyrere end en ferie i Sydeuropa.

Australien bliver billigere og billigere
For mange danskere er en rejse til Australien en af de ultimative rejsedrømme. Landet på den anden side af jorden lokker med den majestætiske Ayers rock, farverige fisk og koraller i Great Barrier Reef, kænguruer, koalaer og en befolkning, der er glade og imødekommende.

Det er ikke billigt at rejse til Australien, men det er blevet meget billigere end i 2009, hvor Dansk Flyprisindex startede. I 2009 kostede en flybillet til Australien cirka kr. 8.000 – og i dag er niveauet lidt højere end kr. 5.000. I enkelte pristjek har prisen været lavere end kr. 5.000.

USA er blevet meget billigt
Et af de steder, hvor flypriserne er faldet allermest er til USA. Det er absolut blevet muligt at se Frihedsgudinden, Times Square, Hollywood skiltet eller Disneyland med billige flybilletter. Hvis du kan rejse, når flybilletterne er billigst, kan du flyve fra Danmark til Los Angeles for lidt mere end kr. 2.000, og fra Danmark til New York for lidt mindre end fra kr. 2.000.

At rejse ud i Europa behøver ikke at være dyrt
En sammenligning af priserne fra Danmark til 10 populære storbyer i Europa viser, at gennemsnitspriser på flybilletter er faldet med 22% siden 2012. Fra Billund Lufthavn er gennemsnitsprisen faldet med hele 28% i denne periode.

Hvis du er fleksibel med afrejsested og afrejseperiode, er det faktisk muligt at flyve til adskillige europæiske storbyer for mindre end kr. 500 t/r. Ifølge Dansk Flyprisindex er dette for eksempel muligt til kendte og populære storbyer som Barcelona, Rom, London og Berlin.

Er du blevet inspireret?
Dansk Flyprisindex, som er brugt i denne artikel, har lavet en interaktiv graf, hvor du selv kan tjekke priserne næsten 10 år tilbage i tiden. Grafen er god til at tjekke det generelle prisniveau på flybilletter til 20 populære rejsemål, og til at finde ud af hvornår på året, at flybilletterne er billigst til de forskellige rejsemål.