Sognepræst Susanne Hjørlund fastholder traditionen med en nytårsgudstjeneste i Tøstrup Kirke. Foto: Lars Norman Thomsen

Sognepræst Susanne Hjørlund fastholder traditionen med en nytårsgudstjeneste i Tøstrup Kirke. Foto: Lars Norman Thomsen

Nytårsaften: Midnatsgudstjeneste i Tøstrup Kirke

Tøstrup Kirke fastholder en over 30 år gammel tradition med en midnatsgudstjeneste nytårsaften

Af
Lars Norman Thomsen

NYTÅR I Tøstrup har de en smuk nytårstradition, som præst og menighed kerer sig om. Det er snart 40 år siden, at tidligere sognepræst Egon Kristiansen tog initiativ til en midnatsgudstjeneste 31. december, og hans efterfølger Susanne Hjørlund har fastholdt traditionen.

Midnatsgudstjenesten begynder en halv time, før kirkeklokken ringer det nye år ind. Gudstjenesten indeholder en kort prædiken, nogle salmer og bønner.

Menigheden afslutter gudstjenesten med at synge Grundtvigs evergreen fra Grundlovsåret 1849: 'Vær velkommen, Herrens år'.

Vandremenighed

Mennesker fra hele Djursland og helt fra Aarhus søger nytårsaften til Tøstrup Kirke til denne ganske særlige markering af årsskiftet.

”Det er det, vi i kirkelige kredse kalder en vandremenighed, der deltager. Typisk mennesker, der er herude i området for at fejre nytårsaften,” har sognepræst Susanne Hjørlund, som har været præst i Nimtofte-Tøstrup i otte år, fortalt til Lokalavisen.

Efter gudstjenesten serverer menighedsrådet et glas champagne og et stykke kransekage i våbenhuset, før alle drager ud i det nye år en højtidelig oplevelse rigere - både som en god afslutning og en god begyndelse.

”Det er en meget stemningsfuld gudstjeneste med en helt særlig aura af alvor og eftertænksomhed i modsætning til julegudstjenesten,” fortalte Susanne Hjørlund forud for nytårsgudstjenesten i 2016.

”Oplevelsen er helt enestående og sætter mange tanker og eftertanker i gang hos deltagerne. Det fornemmer man tydeligt.”

Det er en meget stemningsfuld gudstjeneste med en helt særlig aura af alvor og eftertænksomhed i modsætning til julegudstjenesten

Susanne Hjørlund, sognepræst

Publiceret 28 December 2018 11:30