Fotobøger og kalendere er et julegavehit.

Fotobøger og kalendere er et julegavehit. Pressefoto

Gammeldags printfotos hitter som julegave

Landets største trykkeri har i den seneste måned lavet 42.000 kalendere og fotobøger med familiebilleder

Det gammeldags printfoto lever tilsyneladende i bedste velgående midt i denne digitale tid, hvor alle kan tage et billede med sin mobiltelefon eller digitalkamera og få det 'fremkaldt' på skærmen med det samme.

42.000 danskere har i den seneste måned op til jul bestilt gammeldags fotoopgaver ved Aarhus-virksomheden Lasertryk.dk, der normalt er et B2B-trykkeri, der laver trykopgaver for andre virksomheder.

Langt de fleste af bestillingerne er på bøger eller kalendere med familiebilleder, som man kan få fra 150-200 kroner hos fotosjov.dk, som er Lasertryks webshop for private.

Lasertryks store maskiner i Aarhus og Vallensbæk kører i døgndrift for at trykke flere hundrede tusinde digitale fotografier på print op til jul. På billedet fra produktionshallen ses Lasertryks to stiftere og koncerndirektører, Esben Mols Kabell og Anders Grønborg.

Lasertryks store maskiner i Aarhus og Vallensbæk kører i døgndrift for at trykke flere hundrede tusinde digitale fotografier på print op til jul. På billedet fra produktionshallen ses Lasertryks to stiftere og koncerndirektører, Esben Mols Kabell og Anders Grønborg. Pressefoto

Aldrig før har så mange private danskere bestilt gammeldags fotogaver ved Lasertryk.dk, hvilket har holdt virksomhedens store trykmaskiner i Aarhus og Vallensbæk godt beskæftiget.

"Bestillingerne er bare blevet ved med at vælte ind. Det er helt vildt i år. Det er godt, vi har så stort et produktionsapparat – og så er det bekræftende at se, at printfotos stadig er utrolig populære i en digital tid," siger Lasertryks koncerndirektør Anders Grønborg i en pressemeddelelse.

jr

Publiceret 22 December 2018 10:23