En betydelig mere fit end længe set Nikolaj Brasch løber Copenhagen Marathon for en god sag - indsamling af penge til Børnecanerfonden. Foto: Lars Norman Thomsen

En betydelig mere fit end længe set Nikolaj Brasch løber Copenhagen Marathon for en god sag - indsamling af penge til Børnecanerfonden. Foto: Lars Norman Thomsen

Nikolaj løber Copenhagen Marathon for en god sag

24-årige Nikolaj Brasch har i mange år haft kræft tæt inde på livet. Det har nu fået maskinmesteren hos A.P. Møller - Mærsk A/S til at snøre løbeskoene

Af
Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD Nikolaj Brasch har ikke fået skibskuller af at sejle på Verdenshavene. Tværtimod nyder han livet som maskinmester hos A.P. Møller - Mærsk A/S. Ikke mindst vekselvirkningen mellem en længere periode med lange arbejdsdage på havet, og så friugerne hjemme med jord under fødderne.

Inden jul stikker han atter til søs, og så går der en rum tid, før han er hjemme ved sin familie igen. Men Nikolaj Brasch har et andet projekt i ærmet, hvor klimaks hedder 19. maj 2019.

Her fyldes Københavns gader af svedende og ihærdige løbere, der skal jagte den klassiske distance på de 42 kilometer og 195 meter - med andre ord Copenhagen Marathon.

Særligt formål

Nikolaj Brasch er ikke fra naturens hånd prototypen på en marathonløber, men den mangeårige fodboldmålmand i klubber som Aastrup/Hammelev, Randers Freja og IF Midtdjurs i ungdomstiden og sidstnævnte i seniortiden er for længst gået i skarp træning.

"Jeg håber at kunne løbe på en tid under 3 timer og 45 minutter," lyder det beskedent.

Men Brasch har nu også et helt andet formål med løbeturen.

"Jeg er blevet en del af FundRacers - en non-profit organisation som er med til at samle midler til Børnecancerfonden. Et opslag på Facebook inspirerede mig til at gøre det."

Børnecancerfonden gør et ihærdigt stykke arbejde på mange fronter. Især med at hjælpe børnene og deres pårørende, men også med bidrag til forskning i den sygdom, som martrer mange familier. Nikolaj Brasch har haft og har sygdommen tæt inde på livet.

"Min mormor og mor har begge haft kræft og er blevet helbredt for det. Min morfar har leukæmi, og min far fik i sommers konstateret kræft i bugspytkirtlen," fortæller Nikolaj Brasch.

"Vi er heldigvis sådan indrettet i vores familie, at vi altid tager kampen op og står sammen, når det er nødvendigt."

Glad for bidrag

Den vordende marathonløber træner flittigt på lokale skovstrækninger og i fitnesslokalet. På skibet kommer løbeturene til at foregå på løbebånd i fitnesslokalet på 'båden'.

"Jeg håber, at mange vil støtte op om FundRacers. Måske ikke ved at løbe marathon, men i stedet støtte med et bidrag til Børnecancerfonden," siger Nikolaj Brasch.

Interesserede kan bidrage med en donation, men Nikolaj Brasch kan også motiveres med udfordringer - for eksempel i forhold til sin sluttid på løbsdagen.

"De, der gerne vil støtte en god sag, skal ikke holde sig tilbage. Kom bare frit frem med forslag. Jeg er med på den værste," opfordrer maskinmesteren, der jævnligt fortæller om forberedelserne på sin profil på Facebook.

Her er linket:

https://indsamling.

boernecancerfonden.dk/fundraisers/fundracers-nikolaj-brasch-cph

-marathon-indsamling

Publiceret 11 December 2018 22:00