Busse Radio blev startet af Tom Vinters far – de første papir dateret til år 1946. Nu lukker forretningen i Adelgade 16, men bliver fortsat drevet fra Tom Vinthers privatadresse. Foto: Stine Østergaard

Busse Radio blev startet af Tom Vinters far – de første papir dateret til år 1946. Nu lukker forretningen i Adelgade 16, men bliver fortsat drevet fra Tom Vinthers privatadresse. Foto: Stine Østergaard

Lukning:

Busse Radio flytter hjem

Busse Radio lukker som fysisk butik 31. december. Man kan dog stadig få samme varer og service hos Tom Vinter, der holder forretningen i live hjemmefra

Af
Stine Østergaard

EBELTOFT Når vi siger farvel til år 2018, siger Ebeltoft også farvel til Busse Radio a/s. I hvert fald i sin nuværende form som radioforretning på Adelgade. Helt, slipper ejer Tom Vinter dog ikke sin forretning. Den skal videreføres på hjemmeadressen.

"Jeg har lejet en container, der står klar derhjemme til det fra lageret, der ikke bliver solgt. Og så kan jeg stadig få leveret fra dag til dag, hvis man for eksempel ønsker et specielt fjernsyn. Ellers kører jeg med samme service som hidtil," siger Tom Vinter.

En hurtig branche

Busse Radio har eksisteret i mindst 70 år, og det i en branche, der hele tiden udvikler sig med lynets hast.

"Der sker noget hver eneste dag. Der er virkelig fart i udviklingen i form af elektronik. Der er ikke noget, man ikke kan," fortæller Tom Vinter.

I butikken er der blevet solgt mange radioer og fjernsyn gennem tiden. Og kassettebåndoptagere ind til mp3-afspillerne ryddede dét marked.

"Og så var der walkie-talkierne. Det var stort engang! Der var en periode, hvor alle skulle have et sæt. Men det forsvandt også igen," mindes Tom Vinter.

Internettet gør det svært

Det er også en branche, hvor internethandlen har gjort et stort indtog. Det er umuligt for en mindre forretning at konkurrere på priserne. Men heldigvis har Tom Vinters kunder nyt godt af den gode service, som han kan yde. Deriblandt andet udlejningen af højtalere til sommerfesterne og mikrofonanlæg til store møder. Den udlejningsservice kommer stadig til at fungere.

Lageret er heldigvis allerede ved at blive tømt, så Tom Vinters hus ikke skal fyldes med alt for meget elektronik.

"Men der er en masse kabler og stik, som skal smides ud. De er ved at være forældede, men det gør da lidt ondt alligevel.

Ikke sket pludseligt

Beslutningen har været taget i noget tid. De sidste to et halvt år har Tom Vinter lejet butikslokalet, fordi han solgte dem til en interesseret køber i sommeren 2016.

Så han er ret afklaret med at skulle flytte ud af butikken. Selvom det dog føles lidt mærkeligt.

"Jeg blev jo udlært her i 1970. Og det er mit fødehjem inde ved siden af," siger han

Han glæder sig dog til at få flere timer til overs til at være sammen med sin hustru, nu hvor der ikke bliver en fysisk butik at passe.

FAKTA

Busse Radio flytter ud af sine fysiske rammer, men Tom Vinter kan stadig kontaktes per telefon, da han fører forretningen videre hjemmefra.

Tlf: 40442900

Publiceret 06 December 2018 16:26