Formand i Ebeltoft IF Fodbold Heine Skovbak Iversen er godt nok her fotograferet i hallen i Rønde, men det er på boldbanerne i Ebeltoft, at formanden aner lyse fremtidsudsigter for den lille klub efter to oprykninger i træk.

Formand i Ebeltoft IF Fodbold Heine Skovbak Iversen er godt nok her fotograferet i hallen i Rønde, men det er på boldbanerne i Ebeltoft, at formanden aner lyse fremtidsudsigter for den lille klub efter to oprykninger i træk.

Ebeltoft IF Fodbold er på vej mod bedre tider

To oprykninger i streg bringer stærke fremtidsløfter med sig

Af
Simon Carlson

Ebeltoft Helt lavpraktisk kan det aflæses i tabellen. På blot to sæsoner er 5-tallet skiftet ud med et 3-tal, så tilværelsen for Ebeltoft IF Fodbold herresenior-hold i foråret 2019 skal tilbringes i Serie 3. Det er lidt af en positiv omvæltning for klubben - ikke kun sportsligt - for de seneste år har det ikke altid været lige let at få tingene til at glide i fodboldklubben. Derfor har man nu indset, at tingene skal gøres på en anden måde, fortæller formand Heine Skovbak Iversen.

"Vi ved, at det er blevet sværere at holde de 14-18-årige i foreningerne, og det er bestemt ikke lettere for os, der ikke har et stort opland, som man for eksempel har i byerne midt på Djursland. Vi har forsøgt at smelte aldersgrupperne mere sammen for på den måde at holde gang i nogle gode årgange. Det var der lidt modstand på i starten, men jeg må bare sige, at det har gjort noget godt for fællesskabet, og det er altså det, der skal bære en breddeklub igennem," fortæller Heine Skovbak Iversen og eksemplificerer fællesskabet ved at konstatere, at der var 125 tilskuere ude at se den potentielle oprykningskamp i efteråret.

"At det så ikke lykkedes i den kamp, men først i næste, det er noget helt andet," griner Heine Skovbak Iversen.

Fællesskab breder sig

Ifølge fodboldformanden er der meget, der tyder på, at klubben er ved at have fat i nogle af de rigtige ting i forhold til at bygge på fremtiden. Heine Skovbak Iversen kan således også fortælle, at flere tidligere spillere er begyndt at rykke tilbage til klubben, efter afstikkere til for eksempel Aarhus, og formanden peger på, at det i høj grad drejer sig om et styrket fællesskab.

"Vi er også lykkedes med at holde fast i en god stamme omkring dameholdet, og vi er blevet bedre til at lave fællesskaber på tværs af holdene, hvor vi opfordrer til at tage ud og se hinandens kampe. Det har flere tidligere spillere opdaget, så de er begyndt at komme tilbage. De siger selv, at grunden er det stærke fællesskab, og det tror vi faktisk, der kan hjælpe til at tiltrække flere spillere til den kommende sæson," håber Heine Skovbak Iversen.

Til den nye sæson er der således også et stærkt håb om, at Ebeltoft IF Fodbold kan mønstre to 11-mandshold, så der også kan blive masser af spilletid til de spillere, der ikke bliver udtaget til førsteholdet. Ebeltoft IF ruster sig i øvrigt ydermere til den kommende sæson i Serie 3, når holdet får glæde af et trænerteam med to trænere Lars Skytte og Leif Thorvaldsen.

Serie 3 forår 2019

Ebeltoft skal til foråret kæmpe med følgende hold i Serie 3.

AC Norddjurs/GBIF, IF Midtdjurs, Nørager B, TRIF, VH Fodbold, Ådalen IF, Åstrup/Hammelev IF

Publiceret 05 December 2018 17:30