Den kenyanske landsholdspiller Bryan Mathew Odour bandt forsvarede sammen og scorede fire mål i Nørre Djurs HK’s nederlagt til HC Midtjylland. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Den kenyanske landsholdspiller Bryan Mathew Odour bandt forsvarede sammen og scorede fire mål i Nørre Djurs HK’s nederlagt til HC Midtjylland. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Bryan Mathew og Store Møller gik forrest i Nørre Djurs HK’s nederlag til tophold

Den kenyanske landsholdsspiller Bryan Mathew Odour var dagens mand, da Nørre Djurs HK efter en forfærdelig start tabte med 25-21 til HC Midtjylland i 2. Division

Af
Martin Schultz

Efter en imponerende start på sæsonen med fire sejre i de første fem kampe efter oprykningen til 2. Division har Nørre Djurs HK’s bedste herrer fået kærligheden at føle i den skrappe konkurrence i landets tredjebedste række. For anden kamp i træk tabte Nørre Djurs HK nemlig på hjemmebane i en fyldt og stemningsmættet Nørre Djurshallen fredag aften, da topholdet fra HC Midtjylland vandt med 25-21 efter 13-10 ved pausen.

”Vi fik en forfærdelig start i en kamp, som blev spillet på et meget højt niveau. Vi havde håbet at ryste vores modstander, men et ungt og talentfuldt hold fra HC Midtjylland modstod trykket både spillemæssigt og fra vores entusiastiske publikum i ’Hulen’,” fortæller Nørre Djurs HK’s cheftræner Benny Nielsen.

Men hjemmeholdet viste ifølge cheftræneren en fantastisk moral i en kamp, hvor gæsterne kom bedst af sted i kampens indledning.

”Vi var bagud med 4-0 efter 10 minutter og med 7-2 efter et kvarter, og den dårlige start, eller mere præcist de manglende scoringer, kostede på den lange bane. Men heldigvis fik vi hul på bylden senere i halvlegen, så vi kun var bagud med 13-10 ved pausen,” siger Benny Nielsen.

Nørre Djurs HK kom aldrig foran

Nørre Djurs HK havde håbet at ryste HC Midtjylland i kampens start, men det rekonstruerede mandskab fra det efter en konkurs tvangsnedrykkede ligahold i Herning lod sig ikke så let ryste.

”Vi startede med Kasper Kolstrup Møller på mål og han stod fantastisk og var nærmest en levende mur. Vi havde chancerne, men vi kunne ikke score. Det var som om stolperne var sat forkert på, for vi havde tre skud på indersiden af stolperne. Jeg vil mene, at vi kunne have været foran med 2-3 mål, men realiteten var, at vi efter ti minutter ikke havde scoret et eneste mål,” fortæller Benny Nielsen.

”Selv om det resultatmæssigt ikke så godt ud i starten, var jeg dog rolig på sidelinjen, for det gjaldt om at få boldene smidt i klassen, og heldigvis fik vi hul på bylden og var kun nede med tre ved pausen. Og vi skulle gå ud til 2. halvleg og fortsætte med at dække godt op og løbe med dem, men frem for alt var det sindssygt vigtigt, at vi viste det rigtige udtryk: at vi kan lide at være her og at vi vil arbejde for det her,” siger Benny Nielsen.

Og cheftræneren var imponeret over holdets moral og indstilling, for ti minutter ind i 2. halvleg var stillingen uafgjort 15-15 og efter et kvarters spil stod det 18-18.

”Efter 40 minutters spil havde vi indhentet vores modstander, men desværre fik vi ikke det psykologisk rigtigt vigtige overtag ved at vi kom foran. De to hold fulgtes ad, og det stod uafgjort. Så var vi bagud med en og fik indhentet HC Midtjylland igen, men vi kom aldrig foran. Vi havde mulighederne for at komme foran, men fik aldrig det føringsmål, som kunne have rystet HC Midtjylland,” konstaterer Benny Nielsen.

”Med fem minutter igen kom der et lille gab på to mål, og da vi satsede havde det den modsatte virkning, så vi tabte kampen med 25-21.”

Slap ud af sækken i 2. halvleg

Trods nederlaget var trænerteamet med Benny Nielsen og Jan Mathiesen meget tilfredse med Nørre Djurs HK’s indsats.

”Selvom vi har tabt kampe på det sidste og skulle møde topholdet, havde vi først og fremmest forberedt os på at vise, hvad vi er gode til. Vi havde ikke så meget fokus på HC Midtjylland, men mere på vores eget spil og på den mentale del: at vi holder af at spille håndbold og at vi skal give vores fantastiske publikum i en propfyldt hal en god oplevelse,” siger cheftræner Benny Nielsen.

Og selvom holdet fik en så forfærdelig start på kampen, at det kunne bringe andre hold helt ud af fatning, så kom Nørre Djurs tilbage og fik åbnet kampen igen.

”Vi var nede i sækken efter 25 minutter og her ville andre hold slå op i banen. Men vi viste en fantastisk moral. Vi fik løn som fortjent. Vi fik ingen sejr, men vi spillede en god kamp på et ekstremt højt niveau og gav os selv og publikum en rigtig god oplevelse,” siger Benny Nielsen.

Stor præstation af Bryan Mathew Odour

Den kenyanske landsholdsspiller Bryan Mathew Odour var Nørre Djurs HK’s helt store profil i kampen.

”Bryan leverede et kæmpearbejde både forsvarsmæssigt og i kontrafasen, og han scorede fire mål i kontraspillets andenbølge. Han har en meget stor betydning for holdet, og vi forsøger at få flyttet vores kampe i januar, hvor han skal spille landskampe for Kenya i den afrikanske kvalifikation,” siger Benny Nielsen.

Kristoffer Petersen afløste Kasper Kolstrup Møller i målet efter et kvarter og stod også godt indtil store Møller kom i kassen igen i slutfasen i håb om at nogle mirakelredninger kunne vende kampen.

”Det var en kamp på et meget højt niveau og alle leverede en fin indsats. Jeg er kun ked af, at vi ikke vandt,” siger Benny Nielsen, som også roser kampens to dommere fra Fyn for en eksemplarisk afvikling af kampen.

”Ærgrelse, stolthed og smil er for mig overskriften på denne kamp. Men den næste kamp er altid den vigtigste, og nu skal vi være klar til at møde Skive HK 2 på udebane. Det er et på papiret dårligere hold end vores, men holdet er andethold for Skives HK’s hold i 1. Division, så vi ved aldrig, hvad de stiller med af spillere,” slutter Benny Nielsen.

Nørre Djurs HK møder Skive HK 2 i KCL Skive på lørdag kl. 16.30.

Kampfakta:

2. division herrer, Pulje 1

Nørre Djurs HK - HC Midtjylland 21 - 25 (10 - 13)

Fredag 30. november kl. 20.10 i Nørre Djurshallen i Glesborg

Målscorere:

  Nicolaj Danefeld Hansen: 4 mål

  Bryan Mathew Odour: 4 mål

  Simon Søgaard Jensen: 3 mål

  Mathias Nymark Rasmussen: 2 mål

  Simon Østergaard: 2 mål

  Joachim Pedersen: 2 mål

  Rasmus Secher Eldrup: 2 mål

  Rasmus Dalsgård Lund: 1 mål

  Henrik Storm Pedersen: 1 (1) mål

Udvisninger:

  Jacob Pedersen, 2 min.

  Nicolaj Danefeld Hansen, 2 min.

  Rasmus Dalsgård Lund, 2 min.

  HC Midtjylland, 2 min.

Publiceret 03 December 2018 14:30