Lars H. Olsen (th.), der her ses sammen med leder af Syddjurs Egnsteater, Hege Tokle, stopper som direktør for Fregatten Jylland. Han træder formelt af med udgangen af april 2019. Foto: Lars Norman Thomsen

Lars H. Olsen (th.), der her ses sammen med leder af Syddjurs Egnsteater, Hege Tokle, stopper som direktør for Fregatten Jylland. Han træder formelt af med udgangen af april 2019. Foto: Lars Norman Thomsen

Forandringens vinde blæser atter over Fregatten Jylland

Direktør Lars H. Olsen fratræder med udgangen af april 2019

Af
Lars Norman Thomsen

Den selvejende institution Fregatten Jylland skal have ny direktør.

Efter små to år på posten fratræder Lars H. Olsen med udgangen af april 2019 "efter gensidig overenskomst", som det hedder i den pressemeddelelse, som bestyrelsesformand Tommy Bøgehøj sendte ud fredag eftermiddag.

Det betyder reelt, at der er tale om en fyring, fordi bestyrelsen ikke tror på, at Lars H. Olsen er den rigtige mastermind til at gennemføre den strategiplan, der ligger for årene 2018-2025.

"Fregatten Jylland står overfor en større fysisk forandringsproces, der over en længere periode vil inddrage havneareal og udenoms områderne i besøgsoplevelsen.

Bestyrelsen og Lars H. Olsen er enige om, at de kommende faser skal styrkes ved at tilføre yderligere kompetencer til Fregatten Jylland," står der videre i pressemeddelelsen.

Kort karriere

Lars H. Olsen tog over som direktør i marts 2017 efter, at Fregatten Jylland i et år havde været uden direktør i kølvandet på Benno Blæsilds afgang efter 11 år som direktør.

Lars H. Olsen kom til Ebeltoft med et yderst bredt cv.

Fra 2012-14 stod han i spidsen for Videnscenter for Kystturisme, hvor han blandt andet var med til at udpege "20 særlige feriesteder" - herunder Ebeltoft.

Før da arbejdede han bl.a. som personalechef i Dragør Kommune og efterfølgende som kommunaldirektør i Fanø Kommune.

Umiddelbart inden han satte sig i direktørstolen for Fregatten Jylland, arbejdede Lars H. Olsen som selvstændig udviklingskonsulent og redaktør på lokalavisen Fanø Posten.

Tommy Bøgehøj slutter sin pressemeddelelse på vegne af bestyrelsen, der også bl.a. tæller de af Syddjurs Byråd udpegede Anita Søholm (S) og Morten Siig Henriksen (SF), med at takke Lars H. Olsen for at have stået i spidsen for at udarbejde den strategiplan, der ligger for perioden 2018-2025 for Fregatten Jylland.

Bestyrelsesformanden ser frem til at samarbejde om strategiplanen med Lars H. Olsen i en konsulentrolle frem til, at direktøren er fortid fire måneder inden i 2019.

Publiceret 01 December 2018 05:30