Hospice Djursland i Rønde skal drive nyt børnehospice

Hospice Djursland i Rønde skal drive nyt børnehospice Foto: Modelfoto/Hospice Djursland

Djursland får Jyllands første hospice for børn

Hospice Djursland i Rønde skal drive fire hospicepladser for meget syge børn og deres familier

Det første børnehospice vest for Storebælt kommer til at ligge på Djursland og skal drives af det eksisterende Hospice Djursland i Rønde.

Hospiceret bliver udvidet med 857 kvadratmeter for at få plads til fire nye hospicepladser for børn med livsbegrænsende, livstruende eller uhelbredelige sygdomme.

"Jeg har svært ved at komme i tanke om noget, der er værre end alvorligt syge børn. Det er en forfærdelig tanke, og jeg er meget tilfreds med, at vi med hospicepladserne får mulighed for at støtte op om de mennesker, der står i sådan en situation," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

Strandbakkehuset

Børnehospicet får navnet 'Strandbakkehuset', der kommer til at bestå af fire familielejligheder, så der er plads til hele familien.

Beslutningen om at etablere fire børnehospicepladser i Vestdanmark er en del af regeringen og Dansk Folkepartis udspil 'Børn med livstruende sygdomme' fra oktober 2017. Det nye er, at Sundhedsministeren i dag 1. december endeligt har valgt Region Midtjylland til at opbygge det første vestdanske børnehospice.

"Alle familier, der kommer til at stå i nogle så vanskelige situationer i livet, som det er tilfældet her, skal have den bedste hjælp, vi kan give dem – og det gælder anset, hvor man bor henne i landet. Derfor er jeg meget glad for, at vi med de nye hospicepladser får skabt nogle nye, gode tilbud, der forhåbentlig kan gøre svære tider lidt nemmere for børnene og deres familier," siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i en pressemeddelelse fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Regionsrådet har på forhånd besluttet, at Hospice Djursland i Rønde skal drive de fire nye pladser for børn og deres familier. Pladserne forventes at være klar i midten af 2020.

Fakta

jr

  De fire pladser i Rønde bliver et tilbud til børn der bor vest for Storebælt. Hospicepladserne bliver finansieret af Region Midtjylland og de regioner, der henviser patienter til det, samt statslige midler.

  Målgruppen for de fire hospicepladser er børn og unge med livsbegrænsende, livstruende eller uhelbredelig sygdom og behov for en specialiseret palliativ indsats samt deres familier.

  Danmarks hidtil eneste børnehospice, Lukashuset i Hellerup, havde fra november 2015 til maj 2017 22 børn indlagt. Af disse var 12 børn under 1 år, 7 mellem 1 og 9 år og 3 mellem 10 og 18 år. Af de 22 børn er 9 døde.

  På Lukashuset havde de indlagte børn primært stofskiftesygdomme, neurologiske sygdomme eller svære medfødte misdannelser. Enkelte havde kræft.

  Hospice Djursland har beregnet driftsudgifterne til 9,6 millionber kroner om året. Etableringsomkostningerne inklusive inventar vil være 23 millioner kroner.

  Hospice Djursland bidrager med seks millioner kroner til etableringen. Fem millioner kroner forventes finansieret af fondsmidler.

Publiceret 01 December 2018 11:53