Var sejren over Hasle KFUM vendepunktet for Hornslets 3. divisionsdamer? Foto: Hornslet IF

Var sejren over Hasle KFUM vendepunktet for Hornslets 3. divisionsdamer? Foto: Hornslet IF

Divisionshåndbold: Alle kvinder knoklede vildt i Hornslet IF’s sejr over tophold

Det var spil i topklasse, da Hornslet IF’s divisionsdamer fik en tiltrængt sejr med 28-23 over Hasle KFUM i 3. division

Af
Martin Schultz

Med en sejr på 28 - 23 over top tre holdet Hasle KFUM fik Hornslet IF’s divisionsdamer igen vist, at holdet på sine bedste dage kan slå rækkens allerbedste hold. Med en flot en indsats fra alle holdets spillere hentede Hornslet IF nemlig to vigtige point efter en noget skuffende start på sæsonen med kun tre sejre i otte kampe.

”Når vi rammer vores topniveau, kan vi slå alle de andre hold. Vores bundniveau har været for lavt i nogle af kampene, men nu står vi her med en sejr over Hasle KFUM, som med en sejr over os kunne have ligget nummer et. Jeg håber mine spillere kan bruge denne sejr oppe i deres hoveder, for den giver tro og selvtillid til de kommende kampe,” siger Hornslet IF’s træner Max Ørum Christensen.

Hornslet IF stillede med kun otte spillere og dermed kun en spiller på bænken mod Hasle KFUM.

”Vi brugte ikke vores anden målmand Mia Søgaard Bang, så vi var kun en målmand og syv markspillere på holdet. Julie Kristine Svendsen blev syg på selve dagen og blev erstattet af rutinerede Mathilde Kahr, som blev rykket op fra 2. holdet. Men ellers måtte vi se bort fra Mia Nielsen, Katrine Solgaard Jensen og Caroline Juhl Johansen, som er ude med skader,” fortæller Max Ørum Christensen.

Men hele holdet kæmpede en vis legemsdel ud af bukserne, og med alle markspillere på scoringslisten var der virkelig tale om en gedigen holdindsats.

”Vi trak store veksler på spillerne og alle leverede. Vi havde brug for hver og en, og alle løste deres opgaver utrolig godt,” siger Max Ørum Christensen.

Hornslet IF foran ved pausen

Hasle KFUM kom til Hornslet som et af rækkens bedst placerede hold, men er et hold, som står godt til hjemmeholdet Hornslet IF.

”Hasle KFUM er et hold, som spiller det samme håndbold som vi gerne vil. Det er et teknisk godt hold, som gerne vil spille hurtig håndbold og som vil løbe med os. Og vi var ikke fysisk overmatchede, som vi var i den seneste kamp mod Kolind Håndboldklub,” siger Max Ørum Christensen.

Hornslet IF kom godt fra start, og de to hold skiftedes til at føre det første kvarter.

”Men vi havde visse problemer med deres angrebsspil. De spillede med højt tempo og ville løbe med os, og vi blev trykket i deres ankomstfase, hvor de gav os problemer med gennembrud i midtzonen og omkring deres indspil til stregen.”

Men Hornslet IF kom foran i slutningen af 1. halvleg og kunne gå til pausen med en føring på 15-13.

Topscorer Ida Nielsen blev mandsopdækket

I pausen ændrede Hornslet IF lidt på sin opstilling for at fastholde overtaget i 2. halvleg.

”Vi lod Emilie Gammelvind Sørensen spille mest i forsvaret og skiftede så en godt skydende Ida Nielsen ind, når vi var i angreb. Vi rykkede Linda Assing Christensen ind i midten af forsvaret, mens Emilie blev rykket ud på backen, hvor hun gjorde bedst fyldest med sin gode fysik. Hasle KFUM forsøgte i en periode at mandsopdække Ida Nielsen, men også den opgave med et spille fem mod fem løste spillerne rigtig godt. Hasle KFUM fulgte med til 19-19, men vi havde kampen under kontrol i 2. halvleg. Efter godt 20 minutter slog vi et hul på 3-4 mål og holdt den afstand hele vejen hjem,” siger Max Ørum Christensen.

”Jeg håber, at sejren var et vendepunkt, og at vi nu kan bygge et lag mere på. Når vi rammer vores topniveau, kan vi slå alle i rækken.”

Hornslet IF’s divisionsdamer skal i ilden igen søndag 2. december på udebane i Skæringhallen mod HEI.

”HEI er et ungt og talentfuldt hold, men hvis vi præsterer ligesom mod Hasle KFUM, kan det blive til endnu en sejr,” mener Max Ørum Christensen.

Kampfakta:

3. division, damer, Pulje 3

Hornslet IF - Hasle KFUM 28 - 23 (15 - 13)

Tirsdag 20. november kl. 19.30 i Hornslethallerne

Målscorere:

  Ida Nielsen: 6 mål

  Sara Thrue: 6 mål

  Therese Due: 4 mål

  Mai Søgaard Bang: 4 mål

  Emilie Gammelvind Sørensen: 3 mål

  Mathilde Kahr: 3 mål

  Linda Assing Christensen: 2 mål

Publiceret 23 November 2018 09:00