Her blev Lisbet Nielsen fundet.

Her blev Lisbet Nielsen fundet. Øxenholt Foto

Bekræftet: Lisbets lig fundet ni år efter drabet på hende

Lisbet Nielsen fra Risskov fundet i skovområde på Djursland

Af
Jeppe Rafn

Østjyllands Politi bekræfter, at man har fundet ligdele af Lisbet Nielsen fra Risskov, som forsvandt for godt ni år siden og formodes dræbt af sin kæreste, Bjarne Østergaard Madsen.

Ligdelene blev fundet i søndags i et skovområde tæt på Tirstrup Lufthavn tilfældigt af en jæger, der straks kontaktede politiet. Hundepatruljer fandt yderligere dele af liget, som nu endeligt er blevet identificeret som Lisbet Nielsen.

"Det er en meget tragisk sag, som nu har fået et punktum. Retsmedicinerne vil nu forsøge at finde en dødsårsag, men det kan blive særdeles svært, da vi foreløbigt kun har enkelte dele, som har ligget i mange år. Men ellers betragter vi sagen som lukket, da vi har færdigefterforsket sagen. De pårørende til Lisbet Nielsen er underrettet og er selvfølgelig fortsat dybt berørte," siger politiinspektør René Raffo i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Politiet er stadig til stede i skoven, hvor dele af Lisbet Nielsens lig er blevet fundet.

Politiet er stadig til stede i skoven, hvor dele af Lisbet Nielsens lig er blevet fundet. Øxenholt Foto

Politiet har igennem årene forgæves ledt mange steder efter Lisbet Nielsen. Man har blandt andet ledt i området, hvor hun nu er blevet fundet.

46-årige Lisbeth Nielsen forsvandt 23. oktober 2009 og blev tre dage senere meldt savnet. En uge efter hendes forsvinden blev kæresten Bjarne Østergaard Madsen anholdt og sigtet for at have dræbt hende. Han begik selvmord i arresten i Retten i Aarhus en time inden, han 31. oktober skulle fremstilles i grundlovsforhør.

Video: Øxenholt Foto

Siden kom det frem, at Bjarne Østergaard Madsen to gange tidligere var blevet dømt for drab på kærester og yderligere havde prøvet at slå to andre kærester ihjel. Han blev erklæret skizofren og i 1991 dømt til anbringelse på et psykiatrisk hospital. I 2005 blev han udskrevet.

Østjyllands Politi oplyser, at man ikke har fundet alle dele af liget og derfor stadigvæk søger i området, og man beder folk respektere afspærringen på stedet.

Publiceret 22 November 2018 09:44