Venstre back Simon Søgaard Jensen (billedet) scorede sammen med højre back Joachim Pedersen over halvdelen af målene i Nørre Djurs HK’s 22-22 kamp mod Mors-Thy Håndbold. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Venstre back Simon Søgaard Jensen (billedet) scorede sammen med højre back Joachim Pedersen over halvdelen af målene i Nørre Djurs HK’s 22-22 kamp mod Mors-Thy Håndbold. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Et dusin rene mål fra Søgaard og Joachim P. gav point i topopgør

Stregspilleren Rasmus Dalsgård Lund sikrede som målmand det ene point, da Nørre Djurs HK spillede 22-22 med topholdet Mors-Thy Håndbold på udebane

Af
Martin Schultz

Selvom det var de to hårdtskydende back’er Simon Søgaard Jensen og Joachim Pedersen, som var gæsternes profiler, da Nørre Djurs HK søndag eftermiddag på udebane tog et point fra topholdet Mors-Thy Håndbold, så var det stregspilleren Rasmus Dalsgård Lund, som stjal opmærksomheden i den vildt spændende afslutning på topopgøret i 2. Division.

”Med 45 sekunder igen fik Mors-Thy Håndbold udlignet til 22-22 på et straffekast. Vi havde Joachim Pedersen udvist og tog derfor vores målmand Kristoffer Petersen ud og satte stregspilleren Rasmus Dalsgård Lund ind som ekstra markspiller. I vores angrebsspil kom dommerens arm meget hurtigt op, og med 15 sekunder igen og Mors-Thy Håndbold i angreb sprang Rasmus simpelthen ind i målet, som han som afløser for vores målmand godt må, og reddede med en regulær målmandsaktion på hjemmeholdets sidste afslutning det ene point for os,” fortæller Nørre Djurs HK’s cheftræner Benny Nielsen.

”Vi ville selvfølgelig gerne være rejst hjem med to point, men som kampen udviklede sig kan vi være ganske godt tilfredse med det ene point i en svær udekamp mod det hold, som nu ligger i spidsen for 2. Divisions pulje 1,” siger Benny Nielsen.

Med det ene point er Nørre Djurs Hk stadig med i top tre og kan lørdag eftermiddag endnu engang få testet talent og robusthed efter oprykningen til 2. Division, når Aars HK komme på besøg i Nørre Djurshallen

”Aars HK ligger lige uden for top tre og er et godt og rutineret hold. Den kamp kommer til at give en antydning af, om vi skal være tophold eller midterhold i denne sæson,” siger Benny Nielsen, som forventer et stort publikum på lægterne i ”Hulen” i Glesborg lørdag eftermiddag.

Joachim Pedersen savnede gutterne i Flensborg

Nørre Djurs HK havde forudset en svær opgave mod Mors-Thy Håndbold i Thyhallerne i Thisted mod et ungt hold, som udgør fødekæden til klubbens ligahold i landets bedste række.

Men Nørre Djurs HK havde ekstra dynamit med til Thy, for holdet stillede for første gang i sæsonen op med den venstrehåndede bagspiller Joachim Pedersen som højre back efter skiftet fra Åstrup/Hammelev IF i sommer.

”Men Joachim fik mulighed for at spille i Flensborg i den trediebedste tyske række og forlod os derfor inden turneringen gik i gang. Men jeg tror, han savnede gutterne herhjemme. Med Joachim Pedersen tilbage på holdet og sammen med en rigtig godt skydende Simon Søgaard Jensen og med de også godt spillende Rasmus Eldrup Secher og Mathias Nymark Rasmussen lagde vi et enormt hårdt tryk bagfra på vores modstander,” fortæller Benny Nielsen.

”Simon Søgaard Jensen scorede otte rene mål og Joachim Pedersen fire rene mål, men vi skal blive bedre til at udnytte vores potentiale. Vi skal huske, at vi har stærke stregspillere, og at vi skal være i stand til at brede spillet ud, for vi har gode fløjspillere. Og så skal vi udnytte vores muligheder i kontraspillet.”

Tre udvisninger til Nørre Djurs HK i slutfasen

Nørre Djurs HK havde ikke bolden meget i starten af kampen, men på godt forsvarsspil holdt gæsterne stillingen 0-0 helt til det 5. minut.

”Mors-Thy Håndbold lagde ikke det tryk på os vi havde forventet. Vi var på plads og var godt forberedte. Vi fik arbejdet os ind i kampen og var foran med 7-5 efter tyve minutter. Vi havde momentum i slutningen af 1. halvleg og kunne gå til pause foran med 12-8,” siger Benny Nielsen, som dog så sit hold komme skidt ud til 2. halvleg.

”Enten må jeg havde sagt noget meget søvndyssende, eller også forstod spillerne ikke, hvad jeg sagde. Men inden for de første 10 minutter fik Mors-Thy Håndbold udlignet og kom foran med et mål og senere med to mål. Men jeg er fuld af respekt, for vi kom igen og fik momentum og kom foran med 19-18. Men derfra fulgtes de to hold ad resten af kampen og vi førte med et mål frem til hjemmeholdets udligning til 22-22,” siger Benny Nielsen, som var ked af dommernes rolle i kampens slutfase, hvor intensiteten steg og Nørre Djurs HK fik tre udvisninger.

”Jeg synes dommerne blandede sig for meget på en uheldig måde. Man kan være uenig i afgørelser, men man kan ikke diskutere, hvorvidt en spiller står ned i feltet og scorer, som en Mors-Thy Håndbold-spiller gjorde det i slutfasen. Og så fik vi udvist Joachim Pedersen to gange inden for de sidste fem minutter, og armen kom tidligt op i vores sidste angreb ved stillingen 22-22, således at Mors-Thy Håndbold fik en sidste mulighed, som Rasmus Dalsgaard Lund heldigvis reddede i målet,” mener Benny Nielsen om dommernes indflydelse på kampens resultat.

To stærke modstandere venter i ”Hulen”

Benny Nielsen var imponeret over sin hårdtskydende bagkæde og er meget tilfreds med målmand Kristoffer Petersen, som stod hele kampen på nær den sidste straffekastscoring til 22-22, hvor Kasper Kolstrup Møller blev kastet ind som en joker i den afgørende situation.

”Spillerne glemte helt at juble over det ene point, men vi kan være godt tilfredse. Jeg er i hvert fald tilfreds med hele holdets indsats i en fair spillet kamp, hvor der blev gået til vaflerne. Men vi skal have mere fokus på os selv, for vi skal være bedre til at tackle de situationer, hvor vi kommer foran. Så slapper vi af, og det er noget vi har taget med os fra sidste sæson som tophold i 3. Division. Så let går det ikke i 2. Division,” siger Nørre Djurs HK’s cheftræner Benny Nielsen.

Nu venter to hjemmekampe mod stærke modstandere. Lørdag kl. 16.20 skal Nørre Djurs HK møde Aars HK, og den efterfølgende fredag kl. 20.10 kommer top tre holdet HC Midtjylland på besøg i Nørre Djurshallen.

Kampfakta

2. division herrer, Pulje 1,

Mors-Thy Håndbold - Nørre Djurs HK 22 - 22 (8 - 12)

Søndag 18. november kl. 16.00 i Thyhallerne, Thisted

Målscorere:

  Simon Søgaard Jensen: 8 mål

  Joachim Pedersen: 4 mål

  Rasmus Secher Eldrup: 3 mål

  Nicolaj Danefeld Hansen: 3 (1) mål

  Mathias Nymark Rasmussen: 1 mål

  Nikolaj Moll Larsen: 1 mål

  Henrik Storm Pedersen: 1 mål

  Rasmus Dalsgård Lund: 1 mål

Udvisninger:

  Joachim Pedersen, 2

  Mikkel Milling, 1

Publiceret 20 November 2018 21:14