Lise Dres spiller ved koncerten i Feldballe Kirke numre fra albummet 'De sidste skygger', der udkom i 2016. Dansksproget melodiøs rock med tekster, der gør ondt på den gode måde. Foto: Lars Norman Thomsen

Lise Dres spiller ved koncerten i Feldballe Kirke numre fra albummet 'De sidste skygger', der udkom i 2016. Dansksproget melodiøs rock med tekster, der gør ondt på den gode måde. Foto: Lars Norman Thomsen

Intim koncert med lokale Lise Dres i den smukke Feldballe Kirke

Den lokale sanger og sangskriver vil hylde den mørke tid og de mennesker, der ikke her mere, ved aftenkoncert i Feldballe Kirke

Af
Lars Norman Thomsen

FELDBALLE Onsdag 7. november giver sanger og sangskriver Lise Dres en intim solokoncert i den smukke gamle kirke i Feldballe.

Kirken ligger et rejehop fra hendes bopæl i landsbyen, hvor Lise Dres har slået sig flot ned sammen med mand og børn i et hyggeligt bindingsværkshus.

"Koncerten er en hyldest til den mørke tid, mørket i os selv og til at mindes de mennesker der ikke er her mere," fortæller Lise Dres.

Koncerten byder på sange fra hendes album 'De Sidste Skygger' og der vil også være brudstykker fra digtsamlingen 'Det Første År'.

Idas første år

Digtsamlingen skrev Lise Dres i 2014-2015 med sin nyfødte datter Ida som baggrund.

Ida kom til verden 14. december 2014 klokken 20.14. Ti minutter gammel stoppede den lille nyfødte med at trække vejret. Ida blev lagt i koma i håb om, at hun kunne vende tilbage til livet.

Hen over jul og nytår svævede Ida mellem liv og død. Da Ida var fem måneder fik familien at vide, at hun var født med en sjælden og alvorlig genfejl. Et mentalt knytnævestød i hjertekulen. I dag er Ida en lille pige på fire år. Hun leger, griner og kan gå. Det er mere end lægerne havde turdet håbe på.

“Digtene handler om at være tæt på at miste et barn, og det svære vilkår at få et barn med et handicap. Digtene er skrevet i løbet af DET FØRSTE ÅR,” fortalte Lise Dres ved udgivelsen til Lokalavisen.

'Måneskinsnat'

Sidste efterår sov den lokale Feldballe digter Jytte Johanne Andersen, der boede i skovene omkring Langesø, stille ind.

Lise Dres nåede at stifte bekendtskab med Jyttes digte, som Erik Ralund, der bor i Feldballe, har sat musik til.

"Til Jyttes begravelse havde jeg den store ære at synge digtet 'Måneskinsnat'. Til koncerten vil jeg igen synge deres smukke sang," lover Lise Dres.

Hun har inviteret den unge sangerinde og skuespiller Karla Kathrine Stensgård Andreassen, der har medvirket i fra egnsteaterforestillingen 'Tågen i bakkerne´, som Egnsspil Djursland og Djurslands Folkehøjskole stod bag, og Feldballe Kor til at medvirke til koncerten.

Koncerten er gratis og åben for alle og begynder klokken 19.

Publiceret 06 November 2018 21:00