Syddjurs borgmester Ole Bollesen taler ved Diakoniens Dag om behovet for, at civilsamfundet og kommunen samarbejder om at hjælpe de svageste medmennesker i dette samfund - ikke mindst lokalt. Foto: Ole Bollesen

Syddjurs borgmester Ole Bollesen taler ved Diakoniens Dag om behovet for, at civilsamfundet og kommunen samarbejder om at hjælpe de svageste medmennesker i dette samfund - ikke mindst lokalt. Foto: Ole Bollesen

Genbrugsmarked: Støt en af grundpillerne i folkekirkens arbejde

Stort genbrugsmarked for tredje gang i Hornslet Kultur & Idrætscenter leverer et bidrag til kirkernes sociale arbejde ved Diakoniens Dag

Af
Lars Norman Thomsen

HORNSLET Hornslet Kultur & Idrætscenter vil være fyldt til bristepunktet med de fineste ting, tøj, bøger, møbler, når kirkerne i Syddjurs inviterer til Diakoniens Dag lørdag 3. november.

En god blanding af et kæmpe genbrugsmarked, konfirmanders legetøjssalg, en borgmester, en legehal for børnene og selvfølgelig masser af kaffe og kage.

Mange genbrugsbutikker opstiller boder og sælger alt mellem himmel og jord.

Diakoniens Dag 2018 støtter kirkernes sociale arbejde i Syddjurs.

Konfirmander kommer med deres brugte legetøj og sælger det.

Det er tredje gang, der inviteres til dette arrangement, og ved Diakoniens Dag 2014 og 2016 deltog et par tusinde mennesker i et af Østjyllands største genbrugsmarkeder, der støtter socialt udsatte mennesker.

Bollesen kommer

Markedet foregår i tidsrummet 10-15. Klokken 12 skarp dukker Syddjurs borgmester Ole Bollesen (S) op og holder tale. Ole Bollesen vil sige noget om vigtigheden af at civilsamfundet (borgerne, foreningerne etc.) og kommunen i fællesskab hjælper til at give de medmennesker, der lever på kanten af samfundet, en tålelig tilværelse.

Kirkens sociale arbejde kaldes diakoni. Ordet stammer fra det græske diakonìa og betyder tjeneste.

I kirken er diakoni omsorg for medmennesket, og den bygger på Bibelens fortælling om Jesus´ møde med mennesker.

I kirkens diakoni mødes alle derfor med respekt, værdighed og omsorg. Den, som har brug for støtte, bliver ikke set som patient eller klient, men som et medmenneske.

Publiceret 31 October 2018 13:10