Som perler på en snor....jo, denne serie hedder Pearls.

Som perler på en snor....jo, denne serie hedder Pearls. Pressebillede

Højttalere i luksusklassen udvikles i Grenaa

Brian Henrik Pedersen har altid puslet med den gode lyd

Af
Søren Andersen

GRENAA Vi skal op i den øvre ende af kvalitetsskalaen, når man skal bedømme en nyudviklet dansk højttalerserie, der er kommet på markedet under navnet 2Sense Speakers. Foreløbig tæller serien tre forskellige højttalere, der markedsføres under navnene Pearls, Diamonds og Cone.

Priser på 25.000, 30.000 og 35.000 kroner indikerer, at vi snakker højttalere i luksusklassen - men fælles for de tre højttalere er, at der er udviklet i et lille rødstenshus på Kølvej i Grenaa - hjemme hos Brian Henrik Pedersen.

Firmaet bag er stiftet af ham og to andre med en vidt forskellig baggrund. Hvor Brian er lydnørden, der altid har beskæftiget sig med teknik og elektronik, så kommer dirtektør Jørn Nielsen med erfaring fra shippingbranchen, mens salgsdirektør Dennis Elgaard blandt andet har arbejdet for Bang & Olufsen.

Brian Henrik Pedersen stammer oprindeligt fra Glatved og har en uddannelse inden for elektronikteknik fra Hadsten. Interessen for lyd handlede i de første år om vellyd i biler - og det gav ham job i Grenaa, Ebeltoft og Aarhus - og såmænd også på det tidligere diskotek Power House i Rønde, som hans familie drev.

Altid med lyd

"Så man kan godt sige, at jeg altid har arbejdet med lyd. Det udviklede sig så til, at jeg ville lave højttalere i en rigtig høj kvalitet, og efter nogle bump på veje, hvor samarbejdspartnere sprang fra på grund af udefra kommende ting, så har jeg siden 2012 arbejdet for 2Sense, som nu er klar med tre forskellige højttalere til markedet," fortæller Brian.

Fælles for de tre højttalere er, at de er aktive, så de rummer en forstærker - og at de styres fra en såkaldt hub.

"Jeg plejer at sige, at folk, der er født efter 1992 aldrig har hørt ordentlig lyd, fordi det var der, hvor mp3 tog over efter analog lyd. Og jeg har aldrig forstået, hvorfor der bliver hældt så meget elendig lyd på folk. Derfor er de nye højttalere udviklet - og også i et design, så de kan stå i et hjem med mange designklassikere i form af møbler," siger Brian.

Så vi taler om produkter, der gerne må måle sig med Bang & Olufsen - og produceret lokalt her i det østjyske. Blandt andet klares lakeringen i Grenaa.

Præsenteres i hjembyen

Brian Henrik Pedersen vil gerne vise sine nye produkter frem i hjembyen - og leder for tiden med lys og lygte efter for eksempel en møbelforretning til at danne ramme om sådan en event.

Han vil også gerne berette om, hvor vanskeligt det er at komme i gang som iværksætter i Danmark, hvor mange af de mennesker, der er med til at dele penge ud selv har kontakter til en virksomhed, som måske risikerer konkurrence fra de nye produkter - og derfor hellere bremser op i stedet for at trykke på speederen.

"Generelt er der en god iværksætterkultur i Danmark, men det er svært at skaffe kapital, fordi mange investorer gerne ser pengene hurtigt komme igen," mener Brian.

Der er allerede gang i højttalereksport til lande som Holland, England, Schweiz - og såmænd også Kina, selv om det er lig med en risiko for kopiering.

"I Danmark har vi indtil nu kun en enkelt forhandler i Skive, men målet er at komme op på en halv snes stykker," siger Brian.

Testet og godkendt

Den dyreste højttaler i serien - som markedsføres under navnet Cone, fordi den minder om en isvaffel - er blevet testet af det anerkendte tidsskrift Lyd & Billede.

Det er resulteret i mange rosende ord.

"Firmaet har i hvert fald ikke valgt den letteste løsning. Hvor de fleste tager til takke med en passiv konstruktion i et kabinet af sammenlimede MDF-plader, har 2Sense valgt at debutere med tre aktive højttalere i formstøbte kabinetter. Designet på Cone 65 er endnu mere usædvanligt end teknikken: Et kræmmerhus på en halv meter i højden, der enten kan placeres på et møbel eller den særlige gulvstander i blankpoleret stål, som hæver højttaleren op i ørehøjde. Med guldmetallic-udgaven, som vi testede, er der garanti for, at den ikke falder diskret ind i nogen som helst indretning. Men den er et næsten sikkert kort som samtaleemne i designhjemmet," hedder det i testariklen.

Og konklusionen lyder: "2Sense Cone 65 er en interessant debut i den danske højttalerverden. Det er forfriskende at se en producent, der tør gribe tingene an på en så radikalt anderledes måde. Især når det lykkes, som det er tilfældet her. Designet vil bjergtage nogle, mens andre vil slå korsets tegn for sig. Tilhører man den første gruppe, vil prisen synes rimelig – for design koster. Lydmæssigt er den unikke konstruktion vellykket og på et kvalitetsniveau, hvor den bestemt skal tages med i seriøs overvejelse."

Publiceret 26 June 2018 00:00