De gode råd er hentet fra Sofie Münsters bog ’Kærlighed er ikke nok’

De gode råd er hentet fra Sofie Münsters bog ’Kærlighed er ikke nok’

“Børn i alle aldre bør have pligter”

Allerede fra to-tre-års alderen er det godt, at børn lærer at bidrage til fællesskabet, siger stifter af netmagasin

Af
Af Louise A. Poulsen lap@sondagsavisen.dk

Når den treårige kommer tøj i vaskemaskinen, og den 10-årige hjælper med at bære indkøbsposer hjem, giver man dem vigtige værdier i livet. Det mener Sofie Münster, der er stifter af netmagasinet Nordic Parenting, har udgivet bogen 'Kærlighed er ikke nok' og været direktør i Løkke Fonden og Drengeakademiet.

”Barnet får følelsen af, at det kan hjælpe til, og at dets bidrag betyder noget – og dermed at barnet selv betyder noget for fællesskabet,” siger hun.

Sjovt at hjælpe

Hvor nogle børn vil synes, det er sjovt at hjælpe til, kan måske især større børn være svære at få til at gøre deres pligter.

”Børn har primært deres egne behov i hovedet. Deres hjerne er primitivt udviklet og styret af behov og lyster. Hvis de kunne, ville de leve et liv på 'all inclusive'. Men de skal gradvist vænnes til at gøre noget andet,” siger Sofie Münster og understreger, at det ikke mindst er for børnenes egen skyld.

”Det vil hjælpe dem senere i livet til at indgå i fællesskaber. Her er det vigtigt, at man ikke kun har lært at tage, men også at give. Pligter gør dem hjælpsomme, ansvarlige og giver dem evnen til at tænke på andre end sig selv.”

Du kan se de mange gode råd i grafikken nederst på siden.

Publiceret 05 May 2018 06:00