På søndag vil Gammel Estrup og Det Grønne Museum lægge arealer til en helt ny kæmpe skovevent - Skovens Dag. Temaet i år er skovens historie.

På søndag vil Gammel Estrup og Det Grønne Museum lægge arealer til en helt ny kæmpe skovevent - Skovens Dag. Temaet i år er skovens historie.

Skovens dag:

Ny skovfestival på Djursland på søndag

Oplev timbersport, træklatring og bueskydning, når et nyt skov-arrangement ser dagens lys på Djursland

Der er lagt op til en regulær skovfestival, når Skovskolen Eldrupgård, Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum og Det Grønne Museum i samarbejde inviterer til Østjyllands største Skovens Dag søndag den 6. maj. Her kan gæsterne gratis opleve aktiviteter som timbersport, skulpturskæring, træklatring, bueskydning, hestevognskørsel og bålaktiviteter.

Skovens Dag er en årlig landsdækkende begivenhed, og i år er temaet skovens historie. Derfor viser de tre institutioner hvordan arbejdet i skoven har udviklet sig historisk. Her kan gæsterne blandt andet opleve historisk træfældning med økse og sav, fældning med motorsav og se, hvordan en hypermoderne skovningsmaskine kan fælde op mod 1.000 træer pr. dag.

Derudover er der mulighed for at høre om skovens historie, når skovhistoriker og museumsinspektør ved Det Grønne Museum, Helle Serup, er guide på en skovhistorisk vandretur i skoven omkring Gl. Estrup.

Børnevenlig dag

Men dagen er ikke blot en fest for skovnørder. Hele dagen er der aktiviteter for børn og voksne. Udover skov-quiz og droneflyvning, kan de mindste underholde sig med pandekagebagning, bueskydning og træklatring.

I løbet af dagen er der også mulighed for at få en tur i hestevogn fra gårdspladsen ved Det Grønne Museum til Gammel Estrups historiske skovarbejderhus, hvor man kan opleve hvordan skovarbejderen levede og arbejdede.

Carving/skulpturskæring står på programmet, når Skovens Dag går igang.

Carving/skulpturskæring står på programmet, når Skovens Dag går igang.

For fuld musik

Snydes for musik skal skovfestivalens gæster ikke, selvom der ikke er store rocknavne på plakaten. I løbet af dagen vil der være musik spillet på sav, harmonika og lirekasse, og vil man selv prøve kræfter som musiker, er der mulighed for at spille løs på en række unikke udendørsinstrumenter lavet af træ.

I løbet af dagen vil der være: Træklatring – børn kan selv prøve eller man kan se de professionelle, udkørsel af træstammer fra skoven med hest, savlad, langsave, barkskrælning, mobilt savværk og demonstration af filing af save i Den Gamle Skurvogn. Danmarks største private motorsavssamling kan også ses og der vil være carving/skulpturskæring, bueskydning og ildaktiviteterne ”tænd bål” og ”lav tegnekul.”

Arrangementet er gratis for alle og foregår på Det Grønne Museum og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum i tidsrummet fra kl. 10-16.

cwk

FAKTA

Hvad: Skovens Dag på Det Grønne Museum og Gammel Estrup – gratis entré
Hvornår: Søndag 6. maj kl. 10-16 
Hvor: Randersvej 4, 8963 Auning . 
Besøg på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum og Det Grønne Museum kræver almindelig billet.

Publiceret 02 May 2018 07:00