Carsten Bech, en gang Djurslands eneste radikaler. Nu har han meldt sig ud af partiet for at få ro til at passe sit økologiske landbrug

Carsten Bech, en gang Djurslands eneste radikaler. Nu har han meldt sig ud af partiet for at få ro til at passe sit økologiske landbrug

Lokalpolitik:

Radikal nestor har meldt sig ud

Carsten Bech cutter forbindelsen helt til Det radikale Venstre

Af
Af Lars Norman Thomsen

Efter en lang karriere i lokalpolitik for Det radikale Venstre, der standsede brat og overraskende for mange ved Kommunalvalget i 2013, har Carsten Bech besluttet at droppe forbindelsen til politik. Han har ganske enkelt meldt sig ud af partiet.

“Det sker ikke, fordi jeg er sur eller ikke kan støtte partiets politik, men udelukkende fordi jeg fremover vil bruge alt min tid på det økologisk landbrug, som jeg driver sammen med sin søn, og som efterhånden har vokset sig stort,” siger Carsten Bech.

Stor skuffelse

Han sad med i de to første perioder i Syddjurs Byråd og før da i Rønde Byråd, hvor han en overgang var viceborgmester. I Syddjurs var Carsten Bech formand for Udvalget for Natur, Teknik og Miljø i samfulde otte år.

Derfor stod skuffelsen også malet ham i ansigtet, da det på valgnatten i november 2013 var en kendsgerning, at partifællen Jan Kjær Madsen havde overhalet ham i antal personlige stemmer, og dermed sat sig på det enlige, radikale mandat.

Et forsøg på et lokalpolitisk comeback ved Kommunalvalget i november 2017 lykkedes ikke, og nu har Carsten Bech så valgt at foretage the final cut til politik.

“Det er altid en skuffelse, når man stiller op til noget og ikke bliver valgt, men det er nu ikke skuffelsen som får mig til at melde mig ud af Det radikale Venstre. For mig handler det om enten eller. Jeg har bare behov for at bruge tiden på mig selv og helt stoppe forbindelsen til politik, for jeg kan mærke, at er jeg med, så vil det krible og krable i fingrene for at blande mig i debatten.”

Carsten Bech var på et tidspunkt 'den eneste radikaler' på Djursland, og han har også været opstillet til Folketinget et par gange - uden held.

Nu skal resten af et aktivt arbejdsliv - han håber på ti gode år mere - bruges på gården Kastanjebakken i Ugelbølle. Gården har været økologisk over 20 år.

Som ung tog Carsten Bech en uddannelse som psykiatrisk plejer. Ved siden af gården arbejder han fortsat på deltid på den retspsykiatriske afdeling i Risskov.

“Jeg meldte mig ind i Det radikale Venstre, fordi jeg syntes om partiets miljøpolitik, og jeg driver i høj grad miljøpolitik på min gård, så der er fortsat en forbindelse,” bemærker Carsten Bech, der ikke vil udelukke, at han melder sig ind i partiet igen på et tidspunkt, men lige nu og her er det slut med politik.

Publiceret 02 May 2018 10:37