Efter dagens anstrengende logiske tænkning gik vinderprisen på 1000 kr. til 6. klasse fra Ebeltoft Skole. Pressefoto

Efter dagens anstrengende logiske tænkning gik vinderprisen på 1000 kr. til 6. klasse fra Ebeltoft Skole. Pressefoto

Matematik + konkurrence = sjov

250 entusiastiske elever fra 6. klasse samlet til Matematikkonkurrence på Rosmus Skole for første gang

Elever fra tolv 6. klasser fra Syddjurs Kommune dystede i opgaver fra matematikkens verden i onsdags. Fra hver klasse var fire matematiktalenter udvalgt til dagens hovedkonkurrence.

Efter tre runder, hvor finalisterne først skulle løse opgaver inden for talområdet, så geometri og til sidst en åben opgave, kunne vinderne fra Ebeltoft Skole kåres. 2. pladsen gik til Rønde Skole, mens elever fra Rosmus Skole fik en flot 3. plads.

Undervejs havde de deltagende skoler lavet matematikquizzer, som alle 250 børn kunne deltage i. Efter hver runde blev vinderen præmieret med et godt gammeldags brætspil.

Giver matematik et boost

For matematiklærer Steinn fra Molsskolen var det en rigtig god oplevelse at være med.

”Eleverne har virkelig gået op i det, og vi har vist dem, at det er fedt at øve sig og blive dygtig,” fortæller han i en pressemeddelelse.

”Det har været fantastisk at se de engagerede talenter knokle med matematiske opgaver. Jeg er sikker på, at denne oplevelse bidrager til, at børnene får fokus på, at matematik er spændende at fordybe sig i. Samtidig skubber vi læringskulturen i en rigtig retning – det er sejt at øve sig og være dygtig,” udtaler Lars Robdrup, der er skoleleder på Rosmus Skole.

Talentkonkurrencen er sat i søen af Annette Toxbro Pedersen, matematikvejleder på Rosmus Skole, og Jette Boesen, matematikkonsulent i Syddjurs Kommune og lærer på Molsskolen, der håber på at gentage succesen næste år.

Publiceret 02 May 2018 06:00